Назад

Участие на БТПП в международен семинар на тема "Преосмисляне на пространството след Ковид пандемията"


БТПП взе участие в международен научен семинар, организиран от Специализирания Инститит на Франкофонията по Администрация и Мениджмънт /СИФАМ/, съвместно със СУ Климент Охридски, Технически университет-София, Нов български университет и два Парижки университети.  Темата на семинара бе „Преосмисляне на пространството след Ковид пандемията “.

Събитието бе открито в присъствието на вицепрезидента на Република България Илияна Йотова, посланика на Франция Н.ПР Флоранс Робин, посланика на Белгия Н.Пр. Фредерик Морис, заместник-ректора на Софийския университет, проф. Георги Вълчев и директора на СИФАМ проф. Никола Майнети.

В дискусията на тема „Технически предизвикателства пред автономните и свързани превозни средства ′′ участие взеха проф. Антони Славински, бивш министър на транспорта, Владимир Томов, член на УС на БТПП и председател на Съвета по инвестиции при Палатата, Хасна Анис от Университета Густав Айфел, Мартин Заимов, основател и председател на Българската асоциация за електрически превозни средства и д-р Владимир Зиновиев от УНСС.

Бе разгледана новата междуорганизационна динамика след пандемията, развитието на автономните и свързани превозни средства. Експерти и докторанти от  различните университети–организатори на събитието, представиха своето мнение по въпроси като ефективност на услугите за автономни превозни средства, промяна поведението на пешеходците, потенциал на 5G по отношение на автономните и свързаните превозни средства, технически предизвикателства и др.

Повече информация тук: https://esfam.auf.org/seminaire-dete-2021-repenser-lespace-dans-un-monde-post-covid/