Назад

Лагер „Предприемачът като откривател“ в Боженци



Лагерът „Предприемачът като откривател“ в Боженци събра заедно младежи на Габровска и Ловешка област, Казанлък и Бургас в едно незабравимо събитие, в което с интересни интерактивни методи на обучение бяха представени основните  принципи на икономиката и предприемачеството.

Събитието се организира от Европейски информационен център Европа директно Габрово при Габровската търговско-промишлена палата съвместно с Областен информационен център - ГабровоОбщина ГАБРОВО/GABROVO Municipality и Къщи за гости Боженци /МАИР Боженци.

В рамките на 5 дни участниците развиваха креативно мислене, разрешаваха казуси, участваха в импровизирани занимания, изпълняваха самостоятелно задачи и предизвикателства, работиха в екип. Те станаха по-уверени в собствените си сили, срещнаха се с успешни хора от бизнеса.

Младежите имаха упражнение сред природата – Биомимикрия, както и специално организирана кино вечер. С любезното съдействие на Архитектурно-историческия резерват „Боженци“  посетиха музейните обекти и къщата на Миню Попа – търговец на восък, вълна и ножарски стоки, лихвар, известен със своята пестеливост, но и с щедрото си дарителство, един от основните герои на габровските шеги. Посещението беше посветено на темата за видовете разходи, видовете печалби и функциите на печалбите и загубите.

В края на лагера участниците получиха и сертификат за преминатото обучение, което се води от ментори с богат опит и мотивация от Фондация „Бауерзакс“. Гост на събитието бе и икономистът Георги Стоев.

Екипът на летния лагер „Предприемачът като откривател“ благодари на спонсорите на събитието - фирмите „Принц“ ЕООД и AMK ЕООД Габрово.