Назад

Посланикът на Япония Н.Пр. Хироши Нарахира на среща в БТПП



Посланикът на Япония Н.Пр. Хироши Нарахира посети БТПП и разговаря с председателя Цветан Симеонов. В срещата участва Мичийо Миямото, втори секретар в икономическия отдел към посолството, и Владислав Михов, член на  Японско-българската бизнес асоциация и главен мениджър на  компанията JTI България.

На срещата посланик Нарахира информира подробно за  организацията и подготовката  на по-важните събития през предстоящите три месеца на 2021г., включени  в Програмата на  традиционните Дни на японската култура в България. 

  • 13 октомври, 10:00 ч. УНСС - Онлайн семинар на Shiseido. Организират: Посолството на Япония в България, Университет за национално и световно стопанство, Японо-българската бизнес асоциация. Шисейдо (Shiseido Company, Limited) е световноизвестна японска компания, която се занимава с производство и продажба на козметика. Конкурирайки се с водещи козметични марки, Шисейдо непрестанно се стреми към иновации и подобрения. По време на семинара ще бъдат разгледани различни теми като японският стил на управление, пътят към глобализация, бизнес стратегиите и  план на компанията Shiseido след COVID-19 и др.
  • 22 - 29 октомври, 5 -12 ноември  Онлайн КУЛИНАРНА АКАДЕМИЯ HRC, бул. „Янко Сакъзов“ 30. Организират: Кулинарна Академия HRC и Посолството на Япония в България. Нодзоми Фурутани, готвач в резиденцията на посланика, ще представи специална лекция върху японската кухня в Кулинарна Академия HRC. Лекцията ще се концентрира върху базовите техники при приготвянето на японска храна и презентацията на ястието. Освен студентите на академията, широката публика също ще има възможност да се докосне до японската кулинарна култура чрез онлайн предаването на събитието.
  • 6 ноември, 10:00 ч. СУ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ РЕКТОРАТ - Онлайн семинар. Организират: Посолството на Япония в България, СУ „Св. Климент Охридски“ и Японо-българската бизнес асоциация. Дзен-будисткият монах и дизайнер на японски градини, известен в цял свят, Шунмьо Масуно ще се представи като лектор, за да ни научи как чрез дзен да постигаме спокойствие и да продължаваме напред, въпреки неспокойното ежедневие. 
  • 13 ноември, 10:00 ч. СУ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ РЕКТОРАТ - Онлайн семинар. Организират: Посолството на Япония в България, Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Японо-българската бизнес асоциация. Дзен-будисткият монах Шунмьо Масуно ще ни разкаже за японските градини, които се основават на идеологията на дзен и традиционната японска мисъл. Лекцията ще се съсредоточи върху философията на дзен, както и ще разкрие приликите и разликите между японските градини и тези в западен стил.

    По време на събитията е предвиден консекутивен превод за участниците. 

Повече информация за Дните на японската култура в България: страницата https://www.facebook.com/DaysJapaneseCulture, както и БТПП, Дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“, тел: 02/8117 421 и 02/8117 489, както и на е-мейл irelations@bcci.bg.