Назад

Среща с представители на Посолството на КанадаПредседателят на БТПП Цветан Симеонов проведе среща с Хедър Буструк, търговски съветник към Посолството на Канада, базирано в Букурещ и акредитирано за България, и Корина Станеску, търговски съветник към Посолството.

Председателят на Палатата запозна гостите с историята, видовете членство и различните дейности и услуги, предлагани от БТПП, в подкрепа на бизнеса. Представени бяха доброволният търговски регистър към БТПП и работата на Арбитражния съд.

Срещата имаше информативен характер и целеше запознавенето на двете страни.

В края на срещата на канадските гости бяха предоставени информационни материали за икономическата ситуация в България, изготвени от Палатата.

Бе постигната договореност експерти от БТПП и екипът на Посолството на Канада да си сътрудничат в бъдеще за разпространяването на полезна информация относно ползите за бизнеса от Всеобхватно икономическо и търговско споразумение между ЕС и Канада (CETA) - ефектите върху търговските потоци, производителността, заетостта,  инвестициите, интелектуалната собственост, правила за произход и др.

Информация за стокообмена ни с Канада ТУК