Назад

Разширява се българо-либийското делово сътрудничествоАнастас Терзобалиев, изпълнителен директор на “Международна компания за развитие на туризъм и недвижими имоти“ ЕООД, работеща с арабските страни, и Михаил Аргатски, търговски директор на компанията, посетиха Българската търговско-промишлена палата и разговаряха с председателя Цветан Симеонов.

Терзобалиев информира за приключило наскоро посещение в Либия и проведена среща с ръководството на Съвета на либийските търговски палати, представляван от  Мохамед Раид. По време на срещата е предадено писмо-покана от председателя на БТПП до либийския партньор на Палатата бизнес делегация от Либия да посети страната ни в удобен период. По време на предстоящата визита, за която БТПП допълнително ще информира, се предвижда провеждане на двустранен бизнес форум.

Целта на посещението в Либия бе  продължаване на сътрудничеството между двете организации, основано на подписаното по-рано през годината споразумение за сътрудничество. Проведени са срещи  и с вицепремиера и министър на земеделието на Либия Хюсеин Ал Готрани, като към тях е проявен широк интерес и са отразени във водещи медии в региона - Ал Достур, Либия бизнес ТВ, Уест нюз, и Ашур вюз, предаващи в няколко арабски държави, включително Либия, Ирак и Йордания.

Български предприемачи с интереси в Либия могат да се свържат с дирекция “Международно сътрудничество и международни организации”, имейл – irelations@bcci.bg.