Назад

АСТЦ с обзор за 2021 и с поглед към предстоящата 2022 година



Асоциацията на Световните търговски центрове (АСТЦ), на която БТПП е асоцииран член, отчита една успешна година, макар и преминала под знака на Ковид-пандемията и противоепидемичните мерки.

През годината екипът на АСТЦ в Ню Йорк насочи усилията си към усъвършенстване на платформите за виртуални събития, продължаване на работата в новата виртуална среда и насърчаване на партньорството между членовете по целия свят.

През 2021г. Асоциацията проведе за пръв път онлайн Годишното си общо събрание, обхващайки над 1000 участници, представители на повече от 160 световни търговски центрове и 450 делегати за двустранни срещи от цял свят. Годишният форум на членовете на АСТЦ за 2021 г. събра близо 600 регистрирани участници от 117 световни търговски центрове в над 50 държави и 27 индустрии по целия свят.

Тези две виртуални събития демонстрират силата на свързаността, адаптивността и гъвкавостта на Асоциацията през годината с цел покриване на нуждите на бизнеса в новите условия.

През 2021г. Асоциацията стартира и свой подкаст WTCA „Trade Wins”, в който изявени експерти споделят опит и виждания по актуални теми за АСТЦ. В специален епизод в края на годината изпълнителният директор бизнес развитие на Асоциацията- Робин ван Пуйенброк акцентира върху стойността на партньорствата, как АСТЦ се трансформира през годините, отговаряйки на нуждите на своите членове . Записът може да бъде открит ТУК.

Асоциацията на Световните търговски центрове обръща поглед и към предстоящата 2022 година с надежда за приключване на Ковид-пандемията и провеждането на все повече хибридни и присъствени събития.

БТПП ще предостави допълнителна информация относно календара на предстоящите инициативи и събития на АСТЦ през 2022г.