Назад

СОАПИ приключва 2021г. с нов проект и добри новини за бизнеса в София


На официално събитие Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции даде старта на  проект Sofia IS - първа по рода си у нас градска инициатива за обединение на местната администрация и компании от града за предоставяне на интегрирано обслужване при инвеститорски запитвания. Чрез Sofia IS ще се предоставя безплатно съдействие в процеса на установяване на операции в столицата - от проучване на средата до офис локация и сформиране на екип. 

Sofia IS е под инициативата и координацията на екипа на Инвест София и обединява екипи на международни компании с експертиза в бизнес анализ; финансово и юридическо консултиране; пазар на труда и човешки капитал; офис, търговски и индустриални недвижими имоти; административни облекчения и много други. Досегашният им опит оформя богато общо портфолио от над 80 компании - местни и международни, от всички сектори на икономиката, потърсили опита им при стартиране или разширяване на дейности им в столицата.

По-детайлно може да се запознаете с проекта от приложената публикация след официалното представяне  .

Отново има и страхотни новини от бизнеса в София. Шест столични компании са в класацията на Deloitte за 50-те най-бързо развиващи се технологични компании в Централна Европа за 2021. Това са: OfficeRnD (9-то място) и Endurosat (50-то място), които попадат в общата класация; phyre, CloudCart и Dronamics са сред компаниитe, определени за Impact Stars - това е специалната класация на изданието за продукти и услуги с положително въздействие върху общество, бизнес, иновации, околна среда и разнообразие (diversity); и Payhawk, която беше обявена за Investment Star 2021 - категорията, която отличава компанията без нужните критерии за влизане във Fast 50, но е получила най-голямата обща инвестиция за последните 4 години.