Назад

Декемврийският брой на бюлетина на проект RIDE и предстоящите форми на обучение


Декемврийският брой на бюлетина по проект RIDE, очертаващ постигнатите дейности по проекта до момента и предстоящите информационни дни, е вече наличен. Проект RIDE /Reach Inclusion through Digital Empowerment for migrant women/ има за цел подобряване възможностите на жените-мигранти и бежанки да се влеят в пазара на труда чрез дигитални дейности и по този начин да се оптимизира тяхното включване в приемащото общество. Партньори по проекта са организации от Белгия, България, Германия, Гърция, Италия, Холандия и Чехия. БТПП е партньорска организация от България.

В рамките на бюлетина е поставен акцент върху изготвената Книга с насоки за дейностите по наставничество, коучинг и обучение по проекта. Книгата включва общо описание на дейностите, начините на приложение, наемането на  бенефициенти, както и списък с възможните предизвикателства и някои примери за стратегии, подходящи за целевата група.

Представени са още дейностите, извършени до момента – проведените партньорски срещи по проекта и информационните дни в България, Гърция и Германия.

БТПП организира национален информационен ден по проект RIDE през март 2021г., като през следващата година предстоят:

  •          Организирането на две сесии за подбор на участници – жени -мигранти и бежанки в обученията в началото на следващата година. Обученията включват сесии по наставничество – социално и трудово приобщаване, както и курс по информационни технологии.
  •           Организиране на трудова борса, на която работодатели и жени-мигранти ще могат да се срещнат и да обсъдят възможности за наемане на работа.

БТПП ще информира допълнително за точните дати на провеждане на предстоящите събития. При наличие на интерес за участие може да се свързвате с: дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“ към БТПП на e-мейл :  interdpt@bcci.bgm.markova@bcci.bg и тел.: 02 8177 489.