Назад

Посланикът на Алжир посети БТПППосланикът на Алжирската демократична и народна република Н.Пр. Байя Бенсмаил разговаря с председателя на БТПП Цветан Симеонов. Обсъден бе напредъкът по поетите ангажименти от първата им среща в началото на миналата година.

Симеонов потвърди интереса за активизиране на контактите и връзките с Алжир. Посланик Бенсмаил бе информирана за проведена по-рано среща между Габриела Димитрова, директор „Международно сътрудничество и международни организации“ при БТПП, и Румен Райков, предприемач, относно интерес към иницииране и създаване на съвместен бизнес съвет България–Алжир с подкрепата на БТПП.

Посланик Бенсмаил информира за готовност от страна на Алжирската търговско- промишлена палата за активизиране на сътрудничеството с БТПП, в това число чрез размяна на бизнес делегации.

Симеонов изрази готовността на БТПП да съдейства при предстоящо през тази година посещение на алжирски бизнесмени, заинтересовани от развитието на двустранните икономически взаимоотношения.

БТПП напомня на българския бизнес за положителните промени в правната уредба за насърчаване на инвестициите в Алжир, които бяха представени на съвместно събитие през 2022 г. При интерес от развитие на двустранните връзки българските компании могат да се свържат с БТПП на имейл: interdpt@bcci.bg .