Назад

Бургаската търговско-промишлена палата връчи годишните си награди


Бургаската търговско-промишлена палата връчи годишните си награди на церемония. Пет фирми и организации бяха отличени със статуетката „Порив“, дело на скулптора Атанас Стоянов, дипломи и почетни грамоти.

Специалната награда тази година бе за „Севан“ ООД . Компанията, която отбелязва 30-години от основаването си, бе отличена за приноса й към развитието на износа на селскостопанска продукция.

За осигуряване на ефективни логистични решения и поддържане на високи стандарти в обслужването статуетка и диплом получи „Джаймекс“ ООД.

Отличието за въвеждане на устойчиви иновативни модели в производството, налага на стандарти в опазването на околната среда и за дългогодишно активно сътрудничество с палатата, бе присъдено на „Кроношпан България“.

За изключителен принос в разработването и изпълнението на научни проекти и практическото им прилагане в областта на високите технологии и математическото моделиране не процеси на световно ниво със статуетка и диплом бе наградена лабораторията по математична химия към У„ Проф. д-р Асен Златаров“.

Айтоската фирма „Цветелина 93“ получи приза за въвеждането на новости, увеличаване обема на производството и реализираната продукция.

През отминаващата година продължиха проблемите пред българската икономика, подчерта председателят на Бургаската търговско-промишлена палата Тодор Демирков:

„Фирмите бяха принудени да работят в трудни и несигурни условия. В тези трудни времена Бургаската търговско-промишлена палата продължи да играе ключова роля в насърчаването на търговията, инвестиции и развитието на бизнеса в региона.“

Бургаската палата изпраща годината със 17 нови членове.

На церемонията присъства заместник-областният управител Павлин Иванов  и кметът Димитър Николов. Сред гостите беше Изет Волкан, член на Генералния съвет на Световната федерация по Търговските палати и председател на Търговско-промишлената палата в града Чорлу.

Източник: БНР Бургас