Назад

Делегация от Иракски Кюрдистан ще посети страната ни през октомври


Станислав Ноков, ръководител на Службата по търговско-икономически въпроси на България в гр. Ербил, обсъди с председателя на БТПП Цветан Симеонов предстоящи инициативи за развитие на търговско-икономическите отношения между България и Ирак.

Основната тема на разговора бе подготовката  на предстоящо посещение на делегация от Асоциацията за развитие на индустрията и търговията на иракските предприемачи през месец октомври т.г. и организирането на бизнес форум и регионални посещения. Представители на Асоциацията са посещавали БТПП през 2016г., като доброто взаимно сътрудничество продължава. Очаква се в състава на делегацията да се включат представители на секторите: земеделие, търговия и промишленост. БТПП ще информира допълнително за дата и програма на бизнес форума.

Станислав Ноков информира още за икономическата и финансова ситуация в Ирак, като отбеляза, че се забелязва тенденция на покачване на българските туристи към Иракски Кюрдистан. Той акцентира и върху специфичния визов режим за влизане в Ирак и Автономен Иракски Район Кюрдистан, като са необходими различни визи за двете територии и се препоръчва, ако се пътува – да е само до една от териториите.

При интерес за установяване на контакти с партньори от Иракски Кюрдистан можете да се свържете с: БТПП, Дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“, e-mail: m.markova@bcci.bg