Брой 226 (986), 23-11-2015
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ

Информационното табло за транспорта в ЕС сравнява резултатите на държавите членки в 29 транспортни категории


Европейската комисия публикува второто издание на информационното табло за транспорта в ЕС, в което се сравняват резултатите на държавите членки в 29 категории от сферата на транспорта. Целта на информационното табло е да се помогне на държавите членки да подобрят своите национални транспортни системи, чрез изтъкване на областите, в които са необходими приоритетни политики и инвестиции. По-добрата устойчивост и ефикасност на транспорта в Европа са от ключово значение за намаляване на въглеродните емисии в икономиката и за задълбочаването на вътрешния пазар — два от приоритетите на Европейската комисия.

В информационното табло са обединени данни от различни обществени източници (напр. Евростат, Европейската агенция за околна среда и Световния икономически форум). След публикуването на първото издание на класацията през 2014 г. Комисията подобри точността на показателите и визуалното оформление на информационното табло. В тазгодишното издание вече е възможно да се проследи напредъкът на държавите членки с времето. Като цяло, страните от ЕС са отбелязали добър напредък в сравнение с първото издание на информационното табло.

Нидерландия заема челно място в класацията с високи резултати в 16 категории, следвана от Швеция, Финландия, Обединеното кралство и Дания. България е на 23-та позиция.

В допълнение ще намерите съобщение за медиите с пълната класация (крайният резултат е разликата между показателите, по които страните са сред най-добрите и сред най-слабите); информационния документ за България.

НОВИНИ ОТ БТПП
Отбелязване във Враца на 120-годишнината на Българската търговско-промишлена палата
Фирма от Вършец получи приза за новаторство, индустриален подем и социална отговорност, учреден на името на врачанския индустриалец Мито Орозов Още
Дискусия на тема „Финансовите инструменти за целите на кохезионната политика”
Евродепутати и бизнес обсъдиха новата правна рамка на финансовите инструменти за следващия програмен период Още
НОВИНИ ОТ БРАНШОВИ ОРГАНИЗАЦИИ
Семинар „Как да използваме актуалните възможности за подкрепа на иновациите по линията на ИСИС, ОПИК, ОПНОИР и ХОРИЗОНТ 2020”
Бонус за участниците - предоставяне на "Наръчник за подготовка на проекти по ХОРИЗОНТ 2020" Още
ПРЕПОРЪЧАНО ЧЕТИВО
Предизвикателствата пред пазара на труда добиват по-ясен облик
Автор: Явор Алексиев, Институт за пазарна икономика Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Информационното табло за транспорта в ЕС сравнява резултатите на държавите членки в 29 транспортни категории
България е на 23-та позиция Още
ТРУД И ЗАЕТОСТ
Агенцията по заетостта набира кандидати за бране на ягоди в Испания
През периода 16-18 декември 2015 г. в градовете Пловдив, Благоевград и София ще се проведат интервюта за работа Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес партньорство