Назад

„Ес Ейч Ел Хелткеър България“ ЕАД с първи сертификат клас А


Богдан Богданов, изп. директор на Българска агенция за инвестиции, връчи сертификат клас А на „Ес Ейч Ел Хелткеър България“ ЕАД  за инвестиционен проект „Завод за производство на медицински изделия”, който ще се реализира в гр. София, община Илинден.

С настоящият инвестиционен проект, компанията планира да увеличи производствения си капацитет, а част от произвежданата продукция са медицински изделия като медицински слингове, чорапи с механизъм за лечение на лимфодермия, матрачни системи за болнични легла и др. Това е и първото производствено предприятие на компанията в Европа.

Размерът на инвестицията възлиза на 1 640 000 лв., като се очаква разкриване на 150 нови работни места.

Компанията – майка “SHL Healthcare AB” е създадена през 1989 г. от шведски предприемачи и оттогава e лидер в производството на MedTech. Дружеството е  производител на устройства за доставяне на лекарства като автоматични инжектори, инжектори за писалки и инхалаторни системи за големи биотехнологични и фармацевтични компании по света. Към момента в компанията работят над 5300 служители, като също така разполага с офиси в Швейцария, Тайван, Швеция, САЩ  и производствена база в Китай.