Назад

ТПП Враца участва в партньорска среща по проект за управление на енергийния отпечатък


Представители на Търговско-промишлена палата - Враца взеха участие в трета партньорска среща по проект „SMEnergy – Energy Footprint management for SMEs“, която се състоя в град Лимасол, Кипър. Домакин бе партньора по проекта – Юджийн Глобъл, Кипър. Проектът е финансиран по програма Еразъм+ КА2 на Европейската комисия и се изпълнява от консорциум от 5 партньора от Гърция, България, Кипър и Португалия.

По време на срещата консорциумът констатира вече разработения през изминалия период първи резултат от проекта - Методология за управление на енергийния отпечатък. След това бяха дискутирани въпросите, които ще бъдат в инструмента за самооценка на управлението на енергийния отпечатък. Партньорите обсъдиха  и обучителен курс за управление на енергийния отпечатък, както и отворена образователна  платформа, които се очаква да станат готови през следващите месеци.

Всички тези резултати от проекта скоро ще мога да се тестват от представителите на бизнеса, като ще има възможност да дадат мнение и оценка за своята удовлетвореност от тях.

За да получавате новини и информация относно управлението на енергийният отпечатък, може да следите страницата на проекта: https://www.facebook.com/people/Energy-Footprint-management-for-SMEs-SMEnergy/100081565269787/