Брой 217 (2223), 11-11-2020
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ

„Международен ден на вноса и износа на Руската федерация“


Асоциацията на износителите и вносителите на Руската федерация информира, че есенната сесия на ежегодното изложение-форум „Международен ден на вноса и износа“ ще се състои от 18 до 20 ноември 2020 година  в хибриден офлайн-онлайн формат. Планират се транслации с включвания на говорители от 60 руски региона и 40 държави.

Организатори на форума са: Търговско-промишлената палата на Руската федерация, Асоциацията на износителите и вносителите, Московската асоциация на предприемачите, Делова Русия и други руски и чуждестранни обединения на предприемачи.

Форумът структурно ще се проведе три дни. Първият ден е посветен на логистиката, митницата и транспортните коридори. Вторият ден е посветен на Третата международна банкова конференция за външноикономическа  дейност, в която ще вземат участие говорители от Русия, Близкия Изток и Европа, а също така  и блок, посветен на търсене на партньори от чужбина. Третият ден е посветен на експортния потенциал на Русия. Също така ще се състои голяма международна  регионална конференция  с участието на специалисти по развитието на несуровинния експорт и тричасова питч-сесия на руските износители, в която като експерти ще вземат участие международни бизнес-девелопъри и ръководители на руски и чуждестранни асоциации на предприемачите. В офлайн формат мероприятието ще се състои в Обществената палата на Руската федерация.

Глобално стратегически и системно ново решение за развитието на руските износители през 2020 година ще стане разработеният от Асоциацията на износителите и вносителите „Виртуален експортен център“ - виртуално интерактивно изложение на руските региони с разделение по отрасли на виртуални щандове на износителите.

Асоциацията на износителите и вносителите кани специалисти от България в областта на  търговията да вземат участие във форума „Международен ден на вноса и износа“.

РЕГИСТРАЦИЯ на https://www.importexport.group/

 

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Европейското икономическо проучване - очакванията на компаниите за 2021г.
Бизнесът посочва разходите за труд и условията за финансиране сред основните предизвикателства Още
Европалати оценяват усилията на ЕК да подкрепи бизнеса и да засили капиталовите пазари
Предвижда се в следващите месеци да се предоставят безлихвени заеми Още
Призив за използване на електронните услуги на БТПП
Във връзка с усложнената епидемична обстановка в страната Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес партньорство от Enterprise Europe Network
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Годишен доклад на Европейската сметна палата за финансовата 2019 година
Положително одитно становище, но твърде много грешки при разходите Още
Европейската комисия приветства бюджетното споразумение от 1.8 трилиона евро за изграждането на по-зелена, по-цифрова и по-устойчива Европа
АНАЛИЗИ, ПРОГНОЗИ
Защо кризата удари различно икономиките в ЕС
Автор: Ралица Димитрова, Институт за пазарна икономика Още
ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ
До 19 ноември неправителствени организации ще могат да подават документи за участие в изготвянето на Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони 2021-2027 г.
МЕЖДУНАРОДНИ ОРГАНИЗАЦИИ
Република Северна Македония е 13-ти член в Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
„Международен ден на вноса и износа на Руската федерация“
От 18 до 20 ноември в хибриден формат Още
Annual Expo 2020 – годишно виртуално събитие „Вдъхновена Индия“
От 11 декември 2020 г. в продължение на 365 дни Още