Брой 34 (2289), 18-02-2021
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ

Българо-казахстански онлайн бизнес форум – възможности за двустранно търговско и инвестиционно сътрудничество, 17 март 2021 г.


Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) и нейният казахстански партньор - Фондът за развитие на предприемачеството (DAMU), организират съвместно на 17 март 2021 г. от 10 часа онлайн бизнес форум – възможности за двустранно търговско и инвестиционно сътрудничество. Събитието ще се проведе под егидата на Експортен хъб България.

През последната година стокообменът между двете страни отбеляза ръст с 27% и е близо 41,4 млн. щ. дол., от които 37.8 млн. износ и 3.6 млн. внос. България има потенциал да увеличи износа си за Казахстан на редица стоки и услуги, като: медикаменти; сметачни машини; електрически трансформатори, статични електрически преобразуватели; прибори и артикули от керамика за химически или други технически цели; ортопедични апарати и артикули и други. Казахстан, с големите си минерални ресурси, е безспорен икономически лидер в Централна Азия.

В официалната част на форума участие ще вземат представители на българските и казахстанските институции, ангажирани с насърчаване на двустранното търговско-икономическо сътрудничество.

Поканени за участие във форума са български фирми от следните сектори на икономиката: транспорт и логистиката, селско стопанство и хранително-вкусови технологии, туризъм, геологопроучвателна дейност, възобновяеми енергийни източници (ВЕИ), фармация, медицина и др. Работен език – английски. Представителите на българския бизнес ще имат възможност да осъществяват преки контакти с потенциални партньори от Казахстан.

Желаещите да се включат в събитието следва да се регистрират на следния линк: https://forms.gle/cApzKc7TxJdKs6hx5 най-късно до 25.02.2021 г. След регистрация всички участници ще получат проект на програма, код за достъп до онлайн платформата, на която ще се проведе форумът и актуален списък на казахските фирми до 2 дни преди събитието. Допълнителна информация бихте могли да получите от Николина Георгиева на тел. 02/940 79 77, имейл адрес: n.georgieva@sme.government.bg или Калина Трендафилова на тел. 02/940 79 78, имейл адрес: k.trendafilova@sme.government.bg

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Новоназначеният български посланик в Будапеща на посещение в БТПП
Акцент върху разнообразяване номенклатурата на български стоки на унгарския пазар Още
Използвайте услугата на БТПП за издаване на Квалифицирано Удостоверение за Квалифициран Електронен подпис
За електронна идентификация при подписване на документи за различни бизнес процеси Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Търговия с Китай - полезни наръчници за млади предприемачи
Информация от Търговско-промишлена палата – Стара Загора Още
НОВИНИ ОТ БРАНШОВИ ОРГАНИЗАЦИИ
Въпроси и предложения към министър Росен Желязков във връзка с Национален план за възстановяване и устойчивост, в част Транспортна свързаност
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
Проект на Правила за поддържане на платформата за сравняване на оферти за доставка на електрическа енергия
Eфективен инструмент, благоприятстващ либерализацията на пазара Още
ИНФОРМАЦИЯ ОТ ДИПЛОМАТИЧЕСКИТЕ МИСИИ
Фирми от Луганска област търсят потенциални партньори в България
Информация от Търговския отдел към посолството на Украйна в София Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес партньорство
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Българо-казахстански онлайн бизнес форум – възможности за двустранно търговско и инвестиционно сътрудничество, 17 март 2021 г.
Краен срок за регистрация: 25 февруари Още