Брой 185 (945), 25-09-2015
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ

Бизнес делегация и Българо-йордански бизнес форум


Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия организира в периода 30 октомври – 4 ноември 2015 г. бизнес делегация и Българо-йордански бизнес форум в гр. Аман, Кралство Йордания с цел разкриване на  възможностите за установяване на директни контакти между български и йордански компании.

Предвижда се сформиране на бизнес делегация от представители на български предприятия от следните сектори: хранително-вкусовата промишленост, козметика, облекло и текстил, земеделие (зърно), фармацевтика, ИКТ, алтернативна енергия, животновъдство, строителство, железопътна инфраструктура, петрол, газ и туризъм.

Организацията по цялостното пътуване на бизнес делегацията, включително съдействие при издаване на виза, настаняване, вътрешни трансфери и участие в бизнес форума с двустранни срещи се осъществява от ИАНМСП, със съдействието на Почетния Консул на Йордания в България, г-н Хасан ал Бармауи, Българо-йорданска камара за икономическо сътрудничество и партньори от Кралство Йордания.

Всички разходи, свързани с издаването на визи, самолетен билет, хотелско настаняване, застраховка, вътрешен трансфер и дневни, са за сметка на участниците. На регистрираните участници допълнително ще бъде изпратена подробна програма на посещението.

Желаещите за участие в делегацията, следва да заявят предварителен интерес, като изпратят попълнена приложената регистрационна форма най-късно до 5.10.2015 г. на е-mail адрес: k.gashevska@sme.government.bg или eva@sme.government.bg.

Допълнителна информация може да бъде получена на следните телефони: 02/940 7989 и 02/940 7976.

Приложение:  Регистрационна форма

НОВИНИ ОТ БТПП
Тържествено честване в Разград на 120 години от създаването на търговско-промишлените палати в България
Както и 25 години от учредяването на Регионалната търговско-промишлена и земеделска камара - Разград Още
Проведено бе заседание на Националния икономически съвет
Обсъдено бе въвеждане на механизъм, който да регламентира доброволното уреждане на отношенията между длъжник и кредитор преди стартиране на производство по несъстоятелност Още
Представяне на стандартите GS1 по време на Международния технически панаир – Пловдив
30 септември от 10:00 до 12:30 часа, палатa 6 на Пловдивския панаир Още
Нови членове на Палатата
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
Проект на Закон за държавните помощи
Усъвършенства и прецизира националното законодателство по отношение на процедурите и практиките, наложени от изискванията на европейските регламенти Още
МИТНИЦИ И МИТНИЧЕСКИ РЕЖИМ
Забрана за преминаване на хърватски камиони през Сърбия
Както и за внос и транзитното преминаване през Сърбия на стоки с произход Хърватия, независимо от собственика, дистрибутора или превозвача Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Бизнес делегация и Българо-йордански бизнес форум
30 октомври – 4 ноември 2015 г., гр. Аман, Кралство Йордания Още