Брой 47 (807), 11-03-2015
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ

Обучение на тема „Практически инструменти за успешни продажби на чужди пазари – опитът на италианските фирми от сектор дървообработване и мебелна промишленост”

ИЧЕ – Агенция за подпомагане и интернационализация на италианските предприятия в чужбина, и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия съвместно организират обучение на тема „Практически инструменти за успешни продажби на чужди пазари – опитът на италианските фирми от сектор дървообработване и мебелна промишленост”. Събитието се организира и със съдействието на Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост.

Обучението ще се проведе на 24 март 2015 г. в гр. Пловдив, хотел „Рамада Пловдив Тримонциум“, зала „Проф. Арх. Йолов”.

Инициативата е насочена към МСП от мебелната и дървообработващата индустрия, като целта е да се формират практически умения в предприемачите за успешно представяне на български стоки и услуги на европейския и външни пазари.

По време на обучението ще бъдат разгледани следните теми:

  • Създаване и управление на експортен консорциум
  • Маркетингови инструменти и подготовка за излизане на чужди пазари
  • Дизайнът като конкурентно предимство.

Лектори са:

  • Г-н Алесандро Адари, заместник президент на „Конфиндустрия“ в Киети и Пескара, отговарящ за фирмените мрежи, иновационните пулове и за внедряването на иновациите във фирмите. Като експерт в сферата на интернационализацията и бизнес мрежите е допринесъл за учредяването на редица фирмени сдружения.
  • Проф. Пиетро Брунели е експерт по психология и социология на потреблението – извършва консултантска дейност и обучение по маркетинг, мода и комуникация. Има диплома по семиотика при проф. Умберто Еко, диплома по психология, специалист по социални комуникации.

Участието в обучението е безплатно. При проявен интерес можете да заявите участието си, като изпратите до 19 март попълнена приложената регистрационна форма на e-mail: r.nenkova@sme.government.bg.

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Европейската комисия създава общност на иновационни мениджъри
БТПП е национална контактна точка - ще подпомага участието на български фирми в грантовата схема „Инструмент за МСП“ по програма Хоризонт 2020 Още
Покана за участие в Българо-полски бизнес форум
Двустранни срещи между компании от двете страни Още
НОВИНИ ОТ БРАНШОВИ ОРГАНИЗАЦИИ
Националният съюз на хлебарите и сладкарите и Сдружението за модерна търговия се споразумяха да работят за прилагане на добри търговски практики
В интерес както на бизнеса, така и на българските потребители Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ/КОНКУРСИ
Оферти за бизнес партньорство от EEN
МИТНИЧЕСКИ РЕЖИМ
Забрана за износа и изпращанията на необработен дървен материал
Считано от 10.03.2015 г. до 09.06.2015 г., включително Още
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
Изменение на нормативни актове, издадени от министъра на икономиката
Измененията отразяват промяната от преобразуването на Министерство на икономиката и енергетиката в Министерство на икономиката и Министерство на енергетиката Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Обучение на тема „Практически инструменти за успешни продажби на чужди пазари – опитът на италианските фирми от сектор дървообработване и мебелна промишленост”
24 март 2015 г., Пловдив Още
Търговски мисии в Турция - април 2015, Истанбул