Брой 91 (348), 14-05-2013
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ

Българо-китайски бизнес форум в София, 1 юли 2013 г.

По покана на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма в периода 28 юни – 2 юли т.г. на посещение у нас пристига китайска делегация от Тиендзин. Градът има статут на провинция и е един от четирите града на централно подчинение на правителството на Китай. Известен е с изключително добре развита промишленост, индустриална база и селско стопанство, с едно от най-големите пристанища в страната и специалната икономическа зона Бинхай.

В делегацията ще участват представители на 40 държавни компании от секторите земеделие и храни, химическа и фармацевтична промишленост, електроника и електротехника, машиностроене, енергетика, строителство и недвижими имоти, търговия и логистика, туризъм и др.

На 1 юли 2013 г. от 9.30 ч. в хотел „Шератон”, София, Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия организира Българо-китайски бизнес форум с участието на представители на компании от гореизброените  сектори от двете страни. Целта на форума е да се осигурят възможности за създаване на преки контакти между български предприятия и потенциални техни партньори от Китай за производствено коопериране, за увеличаване обема на българския износ, за обмен на добри производствени и търговски практики и пр.

Желаещите да участват във форума следва да изпратят попълнена приложената регистрационна форма в срок до 27.05.2013 г.  За допълнителна информация: Светла Запрянова, тел.:   02 940 79 75 , e-mail: s.zapryanova@sme.government.bg и Росица Пешева, тел.:   02 940 79 77 , e-mail: rpesheva@sme.government.bg.

Приложение:

Регистрационна форма

Списък с китайските фирми

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Неотложен въпрос, който трябва да реши новото правителство, е възстановяването на тристранния диалог
През юни ще бъде официално открита Смесена българо-румънска търговска камара
Покана за участие в семинар „Как да реализираме инвестиционните си намерения чрез грантова схема „Внедряване на иновации в предприятията”
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Търговско-промишлена камара – Пловдив участва в благотворителен бал на Лайънс Клуб Пловдив
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Българо-китайски бизнес форум в София, 1 юли 2013 г.
Презентация на Бизнес парк Тирана
Събитието е адресирано към български фирми с интерес към наемане на бизнес помещения и стартиране на дейност в Албания Още
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
Базисен модел на комплексно административно обслужване
Целта е да се предоставят услуги, без да е необходимо гражданите и бизнесът да представят информация или доказателства, които са вече налични в администрацията Още
ИКОНОМИКА - АНАЛИЗИ, ПРОГНОЗИ
НСИ: Дефлация от 0.4% през април
Втори пореден месец с дефлация; спрямо април 2012 г. инфлацията е 2% Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Европейската комисия започва публични дебати в Южна и Източна Европа
Дебатът в София е планиран за 28 май под мотото „Визии за свят, който харесвате: Изграждане на нисковъглеродно общество в България” Още
Реформа на законодателството за защита на данните в ЕС
Защитата на личната информация е важна тема за много европейци в епохата на социалните мрежи и смартфоните Още