Брой 91 (348), 14-05-2013
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ

Търговско-промишлена камара – Пловдив участва в благотворителен бал на Лайънс Клуб Пловдив


Ежегоден благотворителен бал на Лайънс Клуб Пловдив се проведе на 10 май 2013 г. в ,,Новотел Пловдив’’. Тази година събитието подкрепя Център за деца с аутизъм, който фондация „И АЗ МОГА” (I Can Too) създава в Пловдив.

През последните две години фондацията популяризира необходимостта от откриването на такъв Център в града (броят на децата с аутизъм в Пловдив е 6 000 по данни на Държавната агенция за закрила на детето), като създава социални инициативи и културни събития.

Центърът за деца с аутизъм ще помага за тяхната интеграция и пълноценен живот. Ще предоставя здравни, образователни, рехабилитационни услуги за децата и техните семейства. Той цели максималното развитие на двигателните, умствени и творчески способности на всяко дете.

Община Пловдив предостави на фондацията за безвъзмездно ползване помещение от 400 кв.м. за създаването на Център.

Търговско-промишлена камара – Пловдив още от самото начало на тази дейност поде инициативата да информира своите членове за оказване на подкрепа. За кратък период от време голяма част от фирмите – членове на Камарата предоставиха своята материална и финансова подкрепа.

На събитието Камарата бе представена от Ангел Хронев – изпълнителен директор, и Кирил Тюлев – член на Управителния съвет и управител на Национален център за професионално обучение – клон Пловдив.

По време на благотворителната инициатива, набирането на средства за реновиране на Центъра се осъществи чрез поканите за участие и търг на домашно приготвени кулинарни изделия, картини, футболни топки и др. Повече информация за Центъра може да намерите на адрес:  http://www.icantoo.eu/

НОВИНИ ОТ БТПП
Неотложен въпрос, който трябва да реши новото правителство, е възстановяването на тристранния диалог
През юни ще бъде официално открита Смесена българо-румънска търговска камара
Покана за участие в семинар „Как да реализираме инвестиционните си намерения чрез грантова схема „Внедряване на иновации в предприятията”
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Търговско-промишлена камара – Пловдив участва в благотворителен бал на Лайънс Клуб Пловдив
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Българо-китайски бизнес форум в София, 1 юли 2013 г.
Презентация на Бизнес парк Тирана
Събитието е адресирано към български фирми с интерес към наемане на бизнес помещения и стартиране на дейност в Албания Още
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
Базисен модел на комплексно административно обслужване
Целта е да се предоставят услуги, без да е необходимо гражданите и бизнесът да представят информация или доказателства, които са вече налични в администрацията Още
ИКОНОМИКА - АНАЛИЗИ, ПРОГНОЗИ
НСИ: Дефлация от 0.4% през април
Втори пореден месец с дефлация; спрямо април 2012 г. инфлацията е 2% Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Европейската комисия започва публични дебати в Южна и Източна Европа
Дебатът в София е планиран за 28 май под мотото „Визии за свят, който харесвате: Изграждане на нисковъглеродно общество в България” Още
Реформа на законодателството за защита на данните в ЕС
Защитата на личната информация е важна тема за много европейци в епохата на социалните мрежи и смартфоните Още