Брой 91 (348), 14-05-2013
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Покана за участие в семинар „Как да реализираме инвестиционните си намерения чрез грантова схема „Внедряване на иновации в предприятията”


БТПП, съвместно с Аксент Консултинг ЕООД, организира семинар на тема: „Как да реализираме инвестиционните си намерения чрез грантова схема „Внедряване на иновации в предприятията” на 30 май от 10:00 часа в сградата на Палатата.

Подробно ще бъдат разгледани критериите за допустимост, условията и възможностите на процедурата, етапите на кандидатстване, подготовката на проектни предложения и механизмите за изпълнение. Участниците ще получат индивидуални консултации. Грантовата схема е отворена за прием на проектни предложения до 10.07.2013 година.

Допустими кандидати са микро, малки, средни и големи предприятия със седалище в България, пряко отговорни за изпълнението на дейностите по проекта. Фирмите могат да кандидатстват за безвъзмездна помощ до 3 млн. лева, които могат да съставляват от 50 до 90% от общите разходи по проекта.

По схемата се финансират дейности като: създаване и развитие на иновативни продукти и процеси; придобиване / разработване на специализиран софтуер; придобиване на права на интелектуална собственост върху иновации или на резултати от НИРД и др.

Таксата за участие е 120 лв. с ДДС, като цената включва: лекционни материали, сертификат за участие в семинара, кафе паузa, обяд.

За допълнителна информация и записване http://www.bcci.bg/payment_bcci/index.php?act=semview&id=269 или на E-mail: projects4@bcci.bg, факс: 02/ 987 32 09. Краен срок за регистрация: 28 май, 17.00 часа.

НОВИНИ ОТ БТПП
Неотложен въпрос, който трябва да реши новото правителство, е възстановяването на тристранния диалог
През юни ще бъде официално открита Смесена българо-румънска търговска камара
Покана за участие в семинар „Как да реализираме инвестиционните си намерения чрез грантова схема „Внедряване на иновации в предприятията”
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Търговско-промишлена камара – Пловдив участва в благотворителен бал на Лайънс Клуб Пловдив
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Българо-китайски бизнес форум в София, 1 юли 2013 г.
Презентация на Бизнес парк Тирана
Събитието е адресирано към български фирми с интерес към наемане на бизнес помещения и стартиране на дейност в Албания Още
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
Базисен модел на комплексно административно обслужване
Целта е да се предоставят услуги, без да е необходимо гражданите и бизнесът да представят информация или доказателства, които са вече налични в администрацията Още
ИКОНОМИКА - АНАЛИЗИ, ПРОГНОЗИ
НСИ: Дефлация от 0.4% през април
Втори пореден месец с дефлация; спрямо април 2012 г. инфлацията е 2% Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Европейската комисия започва публични дебати в Южна и Източна Европа
Дебатът в София е планиран за 28 май под мотото „Визии за свят, който харесвате: Изграждане на нисковъглеродно общество в България” Още
Реформа на законодателството за защита на данните в ЕС
Защитата на личната информация е важна тема за много европейци в епохата на социалните мрежи и смартфоните Още