Назад

Форум "Устойчива кръгова икономика - добри практики"


Българската оползотворяваща и рециклираща асоциация (БОРА) и Федералната асоциация на германската индустрия за управление на отпадъци, води и суровини /BDE Bundesverband der Deutschen Entsorgungs-, Wasser- und Kreislaufwirtschaft в сътрудничество със Столична община и Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) организират на 7 юни 2023 г. (сряда) форум на тема "Устойчива кръгова икономика - добри практики". Събитието ще се проведе от 9.00 до 14.00 часа в хотел Балкан Палас София, зала Средец (София, площад Света Неделя 5).

Форумът ще обсъди предпоставките и условията в България за преминаване към т.н. Кръгова икономика. Ще бъдат дискутирани предизвикателствата пред българския бизнес за намаляване на отпадъците и постигане на по-добра ресурсна ефективност, както и възможностите за финансиране на тези дейности.

В рамките на събитието компании от Федерална република Германия ще представят своите устойчиви бизнес-модели и примери за иновации в сферата на Кръговата икономика.

Официални гости на форума се очаква да бъдат Н. Пр. Ирене Мария Планк, Посланик на Федерална република Германия в България, г-жа Йорданка Фандъкова, Кмет на Столична община, г-н Петер Курт, Президент на Федералната асоциация на германската индустрия за управление на отпадъци, води и суровини.

Участието във форума е безплатно!

Програма на форум "Устойчива кръгова икономика - добри практики"

Формуляр за регистрация:

Потвърждаване на участие до 5 юни 2023 г. (понеделник) на имейл: bilyana.genova@ahk.bg