Назад

Глобален форум GS1 2023 – хибридно. Важно за фирмите от сферата на транспорта и логистиката


GS1 Глобален форум 2023 ще се проведе в периода 13-16 февруари 2023 г. Форумът е най-мащабното събитие на GS1 общността, което се провежда веднъж годишно с цел съгласуване на глобалната стратегия на организацията, както и установяване на диалог между експерти на GS1 по целия свят и представители на индустрията.

Макар форумът да е за представители на Националните организации GS1, които в рамките на 4 дни получават възможност да участват в обучения и срещи за обмен на опит, част от сесиите са отворени за представители на фирмите-членове на GS1 или иначе казано на индустрията. За фирмите от сектора транспорт и логистика са предвидени две изключително интересни сесии:

1) GLN as a unique location identifier to optimise route planning for the entire supply chain – освен необходимостта и възможностите за уникална идентификация на локации по веригите за доставка, в рамките на тази сесия ще бъде представен и проекта FENIX (Обединена мрежа за споделяне на данни по основните 9 логистични коридора в Европейския съюз). За тази сесия е необходимо да бъдете на място и тя ще се проведе в понеделник, 13 февруари, от 16:30 до 17:45 часа местно време.

2) Paperless Transport and SCAN4TRANSPORT as a basic step to digital transformation for the supply chain –  ще разкрие, как стандартите и идентификаторите GS1 позволяват на товарите да говорят и какви са предимствата за транспортните процеси при товарите, в т.ч. подобрена оперативна съвместимост, повишена ефективност и устойчивост, подобрени процеси на първа и последна миля, подобрена гъвкавост, по-плавни процеси и по-голяма удовлетвореност на клиентите. Темата включва електронните товарителници и използването на 2D баркодове върху палетните етикети. За тази сесия е възможно, както участие на място, така и онлайн регистрация. Тя ще се проведе във вторник, 14 февруари, от 14:30 до 16:00 часа местно време.

През 2023 г. GS1 празнува своя 50-годишен юбилей. Тази година събитието отново ще се проведе на живо в Брюксел, но ще запази практиката за достигане на по-голяма аудитория посредством онлайн излъчване. Очакват се над 2 000 регистрации от 116 страни.

Програма на събитието: тук

Часовете на сесиите са в Central European Time (CET), работен език английски. Събитието е хибридно и регистрираните участници могат да се включат както онлайн, така и на място. Разходите за пътни и настаняване при участие на място се поемат от самите участници.

Регистрация за събитието тук

При необходимост от съдействие при регистрацията може да се обръщате към екипа на GS1 България. За повече въпроси и информация относно събитието и темите: тел. 02/8117 567 или 611, gs1bulgaria@gs1bg.org