Назад

19 тайвански компании посетиха страната ни

Първата тайванска бизнес делегация след тригодишно прекъсване поради пандемията посети България. Организирана бе от партньора на БТПП – Тайвански търговски център – София.

Посещението бе част от източноевропейската търговска обиколка на делегацията – в Полша, Унгария, Румъния и България. 19 тайвански компании представиха секторите електроника, машиностроене, хранително-вкусова и текстилна промишленост. Те се срещнаха с партньори от 83 български фирми от цялата страна в организиран обширен B2B формат.

Владимир Томов, член на УС на БТПП и председател на Съвета по инвестиции, участва в събитието и проведе среща с Шейн Цай – директор на Тайвански Търговски Център – София, и Чарлз Тсенг, директор на Тайванския икономически и културен център в Анкара.

По време на събитието бяха представени разнообразни мостри на тайвански продукти, тенденции в развитието на бизнеса в Тайван. Поставено бе началото на бъдещи търговски отношения между фирмите.

------------

По информация от НСИ, България внася от Тайван основно части за велосипеди, мотоциклети и мотопеди, чипове, печатни платки и интегрални схеми, както и части и аксесоари за машиностроенето, а Тайван от своя страна внася от България предимно интегрални схеми и наситени по клиентски спецификации печатни платки, електрически акумулатори, медикаменти, катодни медни плочи, както и инструменти и аксесоари за медицината (хирургията), стоматологията, ветеринарни продукти и други.