Назад

Регионален форум GS1 в Европа 2022



Важна тема на предстоящия Регионален форум GS1 в Европа 2022 е цифровият паспорт на продукта (DDP). DDP ще стане задължителна структура на данните за продуктите, които се продават на европейския пазар, като изискванията към данните ще се определят от регулаторите. Първите, които ще трябва да бъдат снабдени с цифрови паспорти, са текстилните изделия - от 2024 г., следват индустриалните батерии - от 2026 г. и електрониката и строителството – от 2028 г.  

GS1 и GS1 в Европа имат подписан Меморандум за сътрудничество с Глобалния алианс за батерии (Global Battery Alliance) за разработването на дигитален Европейски паспорт на батериите, включващ идентификацията и етикетирането, модела на данните и осигуряването на проследимост по цялата верига на доставка, вкл. времето на експлоатация и рециклирането.

В определените за това сесии по време на предстоящия форум имате възможност да научите, какво представлява Цифровият продуктов паспорт и в частност този на индустриалните батерии.

Регионалният форум GS1 в Европа ще се проведе от 17 до 20 октомври в Амстердам, Нидерландия, с домакин GS1 Нидерландия. Първите два дни на събитието  са отворени за регистрация и участие на компаниите-членове на общността GS1, в частност за нашата страна - на GS1 България. Формата за регистрация и подробности за програмата може да намерите на https://www.gs1ineuropeforum.eu. Часовете на сесиите са в  Central European Time (CET), а работен език е английски.

Тематична сесия за продуктовите паспорти като цяло е предвидена още през първия ден, 17 октомври, понеделник от 13:00 до 14:00 CET.  По-късно през деня, от 16:30 до 18:00 CET, ще се проведе специализирана среща за продуктовия паспорт на индустриалните батерии. Ще получите актуална информация относно идентификацията, обхващането и споделянето на данни и как ще се използва продуктовия паспорт. Ще научите повече за научените „уроци“ и как останалите сектори могат да използват резултатите.

Събитието е хибридно и регистрираните участници могат да се включат както онлайн, така и на място, но конкретно сесията за продуктовите паспорти при индустриалните батерии ще може да бъде посетена само на място.

Регистрирайте се за участие! Не пропускайте тази възможност!

Сесиите са безплатни за всички регистрирани участници - онлайн или участващи на място. При участие на място разходите за пътни и нощувки се поемат от участниците.

За повече информация GS1 България остава на разположение на тел.: 02/8117 611 / 567 / 433.