Брой 77 (1089), 20-04-2016
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ ПАРТНЬОРИ НА ПАЛАТАТА

Международен форум „Силата на жените-предприемачи“ се проведе в Одрин

На 13 и 14 април в Одрин се проведе международния форум „Силата на жените-предприемачи“, организиран от Съвета на жените-предприемачи в Одрин със съдействието на Одринската търговско-промишлена палата.

Форумът бе открит от г-жа Елмаз Аслан – президент на Съвета на жените-предприемачи в Одрин. В своята презентация тя разказа за успешното развитие на женското предприемачество в Одрин, за трудностите, които срещат, но благодарение на подкрепата, получавана от Одринската търговско-промишлена палата, от кметството и от държавните институции, женското предприемачество се развива бързо и успешно.

Приветствие към участниците във форума поднесоха председателят на Одринската търговско-промишлена палата Реджеп Зипкинкурт, кметът на Одрин, представители на ръководството на Съвета на жените-предприемачи на Турция. Специални поздравления за успешната работа получи г-жа Елмаз Аслан.

Реджеп Зипкинкурт и Елмаз Аслан изказаха благодарност на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) и на регионалните палати на Хасково, Ямбол и Бургас за ползотворното дългогодишно сътрудничество, успешен бизнес между двете страни и за добрата съвместна работа по проекти.

Радка Стаменова, председател на Българската асоциация на жените-предприемачи (БАЖП) и член на Управителния съвет и Изпълнителния съвет на БТПП, поднесе приветствен адрес към присъстващите на форума от името на ръководството на БТПП и направи мултимедийна презентация за успешната дейност на БАЖП и съдействието, което българските жени-предприемачи получават от БТПП. Г-жа Стаменова информира и за предстоящите съвместни инициативи на БАЖП и БТПП, като покани присъстващите да вземат участие в Четвъртия международен форум на жените-предприемачи, който ще се проведе на 25 и 26 ноември т. г. в „София Хотел Балкан“, София.

Председателят и зам.-председателят на Ямболската ТПП - Стойчо Стойчев и Татяна Балъкчиева, заедно с жени-предприемачи от Ямбол, разказаха за съвместната си дейност с Одринската търговско-промишлена палата и подариха картина на г-жа Елмаз Аслан.

Делегацията на жените-предприемачи от Хасково бе ръководена от председателя на регионалната ТПП Янчо Янев и Анушка Вальова-Колева – председател на сдружението на жените-предприемачи към Хасковската търговско-промишлена палата.

Бургас бе представен от Клуба на жените в бизнеса към Бургаската търговско-промишлена палата с председател Соня Георгиева, която също поднесе поздравления към форума.

Българската делегация и домакините - Одринската търговско-промишлена палата и на Съвета на жените-предприемачи в Одрин, си пожелаха още по-успешен съвместен бизнес и реализиране на нови проекти.

 

 

НОВИНИ ОТ БТПП
БТПП и Иранската палата ще отговорят на засиления интерес на деловите среди от двете страни към партньорство
Иранският бизнес проявява интерес към сътрудничество в транспорта, енергетиката, съвместното производство Още
БТПП участва в международна конференция „МСП и зелената икономика” в Украйна
За включване на малките и средни предприятия в процеса на еко-иновациите Още
НОВИНИ ОТ ПАРТНЬОРИ НА ПАЛАТАТА
Международен форум „Силата на жените-предприемачи“ се проведе в Одрин
Делегация на Българската асоциация на жените-предприемачи и на жени-предприемачи от Ямбол, Хасково и Бургас участва във форума Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Публична дискусия: Динамика на бедността - анализ на социално-икономическата мобилност и трайната бедност в България
25 април 2016 г., х-л Радисън, 10:00 – 12:00 ч. Още
БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ
Правителството одобри средносрочната бюджетна прогноза за 2017-2019 г.
Фискалната политика за периода е дефинирана като стриктна и съобразена с реалностите на националната икономика Още
ЗАЩИТА НА КОНКУРЕНЦИЯТА
КЗК предлага въвеждането на съвместно регулиране на дейностите по обучение на кандидатите за придобиване на правоспособност за управление на МПС
КЗК счита, че е допустимо въвеждането на разрешителен режим за работа на автошколите Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
ЕК уведоми Google, че дружеството е в нарушение на антитръстовите правила на ЕС
Комисията: Google е приложил стратегия за мобилните устройства с цел да запази и укрепи господстващото си положение в сферата на общото търсене в интернет Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес партньорство от Еnterprise Europe Network