Брой 84 (341), 29-04-2013
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

БТПП представи интернет базираната си организационна система на заседание на Индустриалния форум


БТПП представи интернет базираната си организационна система на пролетното заседание на Индустриалния форум*, което се проведе във Военния клуб.

За целите на сътрудничеството между партньорите в Индустриалния форум, БТПП предложи опита си в разработването на специализирани информационни системи. Иванка Иванова, главен експерт „Компютърни системи“ в БТПП, демонстрира интернет базираната организационна система на Палатата за заседания и срещи на управителни органи на Палатата с оторизиран достъп.

Бе проявен интерес към адаптиране на системата за нуждите на управителните тела, експертните и тематични работни групи на Индустриалния форум. Изтъкна се и необходимостта от създаването на сайт на Индустриалния форум.

По време на заседанието бяха разгледани и въпроси, свързани с използването на добри индустриални практики; взаимодействието с индустрията за реализиране на концепции и политики; публично-частното партньорство; мултинационалното партньорство за осигуряване на отбранителните способности.

Сред участниците в заседанието бяха министърът на отбраната Тодор Тагарев, председателят на БТПП Цветан Симеонов, представители на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, Министерството на образованието, младежта и науката и на други държавни институции, бизнеса и научните среди.

-------------

* Форумът е създаден през 2012 г. с цел засилване на диалога и по-тясно взаимодействие между държавата, индустрията и научно-изследователската общност за подпомагане развитието на отбранително-индустриална политика и съпътстващите я дейности. БТПП е сред институциите, подписали учредителния „Меморандум за сътрудничество между участниците в Индустриалния форум”.


НОВИНИ ОТ БТПП
БТПП представи интернет базираната си организационна система на заседание на Индустриалния форум
Има интерес към адаптиране на системата за нуждите на управителните тела, експертните и тематични работни групи на Индустриалния форум Още
Турската агенция за подпомагане и насърчаване на инвестициите презентира своя опит пред българските делови среди
Предвижда се организиране на реципрочен форум в Истанбул, посветен на условията за термален туризъм и термално лечение в България Още
БТПП и Движение за граждански контрол обсъдиха стъпки за развитие на външната търговия на страната
Работна група от представители на двете страни ще подготви меморандум, в който да залегнат основните принципи за бъдещо сътрудничество Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
В Пловдив бе отбелязан Световният ден по безопасност и култура на труда
БИЗНЕС СРЕДА
НСИ: През април съставният показател „бизнес климат в строителството” се повишава с 4.4 пункта
Това е свързано с по-благоприятните оценки и очаквания на строителните предприемачи Още
ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ
Започва кандидатстването по мерки 311 и 312 от ПРСР
Двете мерки подпомагат развитието на бизнес извън земеделието като строежа на къщи за гости, автомивки, занаятчийски работилници и др. Още
ПРЕПОРЪЧАНО ЧЕТИВО
Колко са важни европейските фондове за икономиката
Автор: Десислава Николова, Институт за пазарна икономика Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Покани за международни събития, получени в БТПП