Брой 84 (341), 29-04-2013
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ

В Пловдив бе отбелязан Световният ден по безопасност и култура на труда


На 26 април 2013 г., по традиция, в Пловдив се отбеляза Световният ден по безопасност и култура на труда – 28 април. Събитието бе организирано от Фондация ,,Център за безопасност и здраве при работа’’, съвместно с Търговско-Промишлена Камара и Областен съвет по условия на труд. Мероприятието се проведе в търговската сграда на фирма ,,Бултекс 99’’, гр. Пловдив.

Гости на отбелязването бяха представители на централната и местната администрация.

Обръщение към гостите отправи Ангел Хронев, изпълнителен директор на Търговско-Промишлена Камара – Пловдив, в което очерта няколко насоки на дейността на работодтелите, свързани с условията на труд.

За първи път се проведе Национална изложба на нагледни агитационни материали, представени от клубовете по БЗР в страната, която се оценяваше от жури в състав.

Програмата включваше и кратък концерт на вокална група ,,Бон Мин’’, представена от деца, лишени от родителска грижа.

В края на официалната част, бяха наградени две категории специалисти от областта на БЗР - ,,Специалист БЗР’’ и ,,Активист на клуба’’. В първата група бяха отличени специалистите по БЗР, взели първите места в Годишните национални награди по БЗР за 2012 г.

Събитието завърши с демонстрация на Българския червен кръст, чийто екип инсценира трудова злополука с обгазяване на работно помещение, автокатастрофа, с пострадал шофьор, и злополука на работна площадка с мотокар.

Отбелязването на 28 април е продължение на една дългогодишна традиция на Търговско-Промишлена Камара - Пловдив, с която отново се напомня, че осигуряването на безопасност и здраве при работа има важно значение за просперитета на всяка нация.

 

НОВИНИ ОТ БТПП
БТПП представи интернет базираната си организационна система на заседание на Индустриалния форум
Има интерес към адаптиране на системата за нуждите на управителните тела, експертните и тематични работни групи на Индустриалния форум Още
Турската агенция за подпомагане и насърчаване на инвестициите презентира своя опит пред българските делови среди
Предвижда се организиране на реципрочен форум в Истанбул, посветен на условията за термален туризъм и термално лечение в България Още
БТПП и Движение за граждански контрол обсъдиха стъпки за развитие на външната търговия на страната
Работна група от представители на двете страни ще подготви меморандум, в който да залегнат основните принципи за бъдещо сътрудничество Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
В Пловдив бе отбелязан Световният ден по безопасност и култура на труда
БИЗНЕС СРЕДА
НСИ: През април съставният показател „бизнес климат в строителството” се повишава с 4.4 пункта
Това е свързано с по-благоприятните оценки и очаквания на строителните предприемачи Още
ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ
Започва кандидатстването по мерки 311 и 312 от ПРСР
Двете мерки подпомагат развитието на бизнес извън земеделието като строежа на къщи за гости, автомивки, занаятчийски работилници и др. Още
ПРЕПОРЪЧАНО ЧЕТИВО
Колко са важни европейските фондове за икономиката
Автор: Десислава Николова, Институт за пазарна икономика Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Покани за международни събития, получени в БТПП