Брой 32 (37), 15-02-2012
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Покана за участие във форум „Българското вино на индийския пазар – възможности, перспективи, финансиране”

Във връзка с популяризиране на българските вина в Република Индия и с цел запознаване на българските винопроизводители с възможностите, които предлага индийският винен пазар, Сдружението за развитие на бизнес и културни отношения между Република Индия и Република България, OINORAMA Wine consulting & Business solutions и Българската търговско-промишлена палата организират форум „Българското вино на индийския пазар – възможности, перспективи, финансиране”, който ще се проведе на 23 февруари 2012 г. от 10 ч. в БТПП.

Целта на форума е да постави началото на изграждане на бизнес отношения между българските винопроизводители и индийските вносители и дистрибутори на вина, както и да разшири представянето на България в Република Индия с един истински български продукт, какъвто е българското вино.

Във форума, който се провежда със съдействието на Министерството на земеделието и храните и Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, ще участват български винопроизводители, представители на индийското посолство, БАЕЗ и Изпълнителната агенция по лозата и виното.

Специално от Индия са поканени 4 от водещите индийски вносители и дистрибутори на вино, както и екип на най-реномираното индийско списание за вино SPIRITZ, воден от главния редактор, които ще посетят няколко от водещите български винарски изби.

Развитието на експортните пазари трябва да е приоритетна цел за българските винопроизводители и с помощта на третата мярка на лозаро-винарската програма „Промоция в трети страни” да успеят да наложат вината на България в атрактивни нови пазари като Китай, Индия и Бразилия.

За повече информация относно условията за участие: Веселка Кръстева, протокол, БТПП, тел.: 02 8117 512, protokol@bcci.bg или Галина Нифору, ИНОРАМА: niforou@oinorama.com , тел.: 0885 731 331.

Регистрационна карта

Програма на форума

Пазарът на вино в Индия

НОВИНИ ОТ БТПП
Стандартите GS1 за формиране на една глобална среда за електронна търговия
През декември т. г. GS1 България ще бъде домакин на редовно заседание на регионалния борд на GS1 in Europe Още
Покана за участие във форум „Българското вино на индийския пазар – възможности, перспективи, финансиране”
Целта е да се постави началото на изграждане на бизнес отношения между българските винопроизводители и индийските вносители и дистрибутори на вина Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ/КОНКУРСИ
Оферти за бизнес партньорство
Оферти от Enterprise Europe Network Още
ИКОНОМИКА
Информация на Министерство на финансите относно доклада на ЕК за ранно предупреждение
От 10 макроикономически показатели България прекрачва прагове на три показатели за външни и един за вътрешни дисбаланси Още
Инфлация и индекси на потребителските цени за януари 2012 г.
Средногодишната инфлация е 4.0% Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Индия и ЕС са все по-близо до споразумение за свободна търговия
От него ще се възползват 1,7 млрд. души Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Tърговска мисия с двустранни срещи и специализиран икономически форум в Тел Авив, Израел
Могат да участват МСП от секторите електротехника, химическа индустрия, машиностроене, информационни и комуникационни технологии Още