Брой 91 (96), 11-05-2012
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Подготвя се Първи балкански винен форум


Генералният директор на The Balkans International Wine Competition Галина Нифору представи в БТПП подготовката на Първия балкански винен форум (The Balkans International Wine Competition), който ще се проведе в периода 14-17 юни 2012 г. в София, Гранд Хотел София. Събитието ще бъде съпътствано от Балканско международно винено състезание. Съорганизатор на инициативата е Българската търговско-промишлена палата.

За да бъдат привлечени като участници възможно най-широк кръг производители и дистрибутори на вина, на срещата  беше решено да се удължи с една седмица срока на промоционалните цени за ранно записване – до 17 май.

Амбицията на организаторите е в София, като естествен център на Балканския полуостров, да се фокусира вниманието на световната винена общност към този самобитен регион. В конкурса ще участват винопроизводители от всички балкански страни, защото със своите близо 1,8 милиона тона вино годишно, Балканите се нареждат на 5 място в света, веднага след най-големите страни винопроизводителки Италия, Франция, Испания и САЩ. Освен това за последното десетилетие Балканите постигнаха огромен напредък в качеството на вината си и могат да заявят претенциите си за ключов играч на световната винена карта

Във форума ще си дадат среща световни винени експерти, Masters of Wine, винени търговци, винени журналисти от САЩ, Великобритания, Русия, Индия, Скандинавия, Германия, Белгия, Холандия и др.

Искате да научите някои от тайните на професионалистите в областта на експорта, търговията и маркетинга на вино? Искате да знаете повече за виното за собственото удоволствие или просто да впечатлите партньора си следващия път, когато поръчвате вино в ресторант? Искате да научите за комбинирането ни виното с храна? Възползвайте се от специалната поредица от майсторски класове и лекции, водени от световно признати експерти и членове на международното жури в рамките на форума!

Подробности и записване на http://www.balkanswine.eu/bg/pages/Festival/

НОВИНИ ОТ БТПП
Оптимизъм, но под условие показват очакванията на бизнеса за 2012 г.
Първа международна конференция за инвестиции „BULGARIA BUSINESS UP” се проведе днес в София Още
Подготвя се Първи балкански винен форум
БТПП е съорганизатор на форума Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ/КОНКУРСИ
Оферти за бизнес партньорство
ЗАКОНОПРОЕКТИ
Проект на Постановление на МС за изменение и допълнение на Правилника за прилагане на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи
Регламентирана е процедура за предоставяне без търг и конкурс на земи… Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Европейската комисия предлага нови правила за ДДС за ваучери
Целта е да се гарантира еднаквото данъчно третиране на всички видове ваучери във всички държави членки Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
46-ата международна специализирана изложба БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ