Брой 91 (96), 11-05-2012
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ/КОНКУРСИ

Оферти за бизнес партньорство

Дирекция „Международно сътрудничество“ при БТПП
тел.: 02/8117 421, факс: 02/ 987 32 09
e-mail: irelations@bcci.bg

 

11.05.12.01 BC ПОЛША
Полска компания предлага доставки на машини за профилиране на покривни покрития. Търси контакти с фирми от строителния бранш. Има е-mail, URL.

11.05.12.02 BC ПОЛША
Компания от Полша предлага внос за България на фармацевтични и козметични продукти, произведени на базата на натурални суровини. Търси контакти с български фармацевтични компании и фирми, производители и дистрибутори на фармацевтични и козметични продукти. Има е-mail, URL.

11.05.12.03 BC ПОЛША
Фирма от Полша търси контакти с български фирми от туристическия бранш, агенции за развитие и насърчаване на туризма, туроператори. Има е-mail, URL.

11.05.12.04 BC КИТАЙ
Китайска компания за международна търговия търси контакти с български фирми, работещи в сферата на хранителната индустрия с цел износ на български хранителни продукти за Китай. Компанията е в процес на разрастване на дейността с разнообразни хранителни продукти в Китай, сред които храни, хранителни напитки и сокове. Целевата група, сред която се разпространяват хранителните стоки, обхваща живеещите в Китай чужди граждани. Компанията има изградена верига от магазини за продажби на дребно в Пекин. Желанието им е да установят контакти с български фирми, производители от хранителната промишленост с цел износ на готови, пакетирани храни за Китай. Има е-mail.

11.05.12.05 BC БЪЛГАРИЯ
Автор на инвестиционен проект търси международно партньорство по изпълнение на проект за внедряване на екологична термохидравлична двигателна система с различни приложни полета. Системата оползотворява нископотенциална отпадъчна топлоенергия, която преобразува в механична и евентуално последваща в електрическа енергия. Системата може да намери приложение в области като:

  • Оползотворяване на част от топлоенергията при охлаждане на ТЕЦ/АЕЦ и двигатели с вътрешно горене – корабни, когенератори и др.;
  • Оползотворяване на отпадъчна топлоенергия от различни производства, като производство на цимент, тухли, оловни акумулатори и др.;
  • Производство на електроенергия от слънчево греене посредством обикновени слънчеви панели.
    Авторът и заявител за патента търси съдействие за осъществяване на контакти със заинтересовани инвеститори относно реализация на проекта в подходящи сфери на икономиката.

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Оптимизъм, но под условие показват очакванията на бизнеса за 2012 г.
Първа международна конференция за инвестиции „BULGARIA BUSINESS UP” се проведе днес в София Още
Подготвя се Първи балкански винен форум
БТПП е съорганизатор на форума Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ/КОНКУРСИ
Оферти за бизнес партньорство
ЗАКОНОПРОЕКТИ
Проект на Постановление на МС за изменение и допълнение на Правилника за прилагане на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи
Регламентирана е процедура за предоставяне без търг и конкурс на земи… Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Европейската комисия предлага нови правила за ДДС за ваучери
Целта е да се гарантира еднаквото данъчно третиране на всички видове ваучери във всички държави членки Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
46-ата международна специализирана изложба БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ