Брой 54 (311), 18-03-2013
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Проект "Linked2Media" за подобряване на маркетинговата стратегия на МСП


Основната цел на проект Linked2Media е разработването на електронна платформа за управление на онлайн репутацията на МСП , чрез автоматизирано изследване и анализ на наличната информация в популярните социални медии и други уеб-сайтове. Малките и средните предприятия ще могат да се ориентират за трендовете на своите търговски марки и продукти, да управляват репутацията си, да идентифицират нуждите на пазара, да подобряват маркетинговата си стратегия и да осъществяват бърза възвръщаемост на инвестициите си в областта на рекламата.

Българската търговско-промишлена палата участва в информационен семинар по проект Linked2Media по време туристическото изложение TTR в Букурещ, Румъния на 14.03.2013 г. Целта на семинара беше да представи пред участниците в изложението функциите, които ще са достъпни за крайните потребители на платформата и да получи обратна връзка за нуждите на малки и средни предприятия при управлението на онлайн репутацията им.

Семинарът е част от поредица събития по проекта, целящи да се включат МСП по-активно при оформяне на функциите на платформата, повишаване на разпознаваемостта и налагането на Linked2Media като гъвкава платформа за управление на онлайн репутацията с многоезична поддръжка.

Предстои подобна акция за запознаване на  българските фирми с начина на функциониране на платформата и нейните предимства  да бъде проведена  и в България до края на 2013 г. БТПП ще обяви  инициативата в  своя уеб сайт: www.bcci.bg  и чрез излъчване на директен мейлинг до своите членове.

Поради иновативния характер на платформата, проектът е избран за участие в European Data Forum 2013 (Европейски форум за данни 2013), организиран от ДЕРИ (Ирландия) с помощта на ирландското председателство на  Съвета на ЕС на 9-10 Април 2013 в Дъблин, Ирландия.

Проектът се реализира по 7-ма рамкова програма в партньорство между 13 организации - иновационни технологични центрове, университети  и бизнес асоциации от 7 страни (България, Гърция, Италия,Испания, Ирландия, Румъния и Турция).

Допълнителна информация за проекта можете да получите от Дирекция „Европейска интеграция и проекти” при БТПП, тел.: 02/ 8117508 или на следните адреси:
www.linked2media.eu

https://twitter.com/Linked2Media

https://www.facebook.com/Linked2Media

НОВИНИ ОТ БТПП
Инициатива на ЕВРОПАЛАТИ „30max” срещу забавени плащания на публичния сектор към бизнеса
По данни на ЕК публичният сектор у нас се разплаща с частния средно за 52 дни Още
Проект "Linked2Media" за подобряване на маркетинговата стратегия на МСП
Предстои акция за запознаване на българските фирми с начина на функциониране на платформата на проекта Още
Среща с управителя на фирма "Свартехавет Собо ООД" КД
СТАНЕТЕ ЧАСТ ОТ ЕВРОПЕЙСКИ ПРОЕКТ
Търсят се български партньори за участие в проект с научно-развоен фокус по 7-ма рамкова програма
Информационни и комуникационни технологии за управление на водните ресурси Още
ЗАКОНОПРОЕКТИ
Проект на ЗИД на Закона за професионалното образование и обучение
Проектът предвижда професионалното обучение да може да се осъществява и по пътя на дуално обучение, като форма на партньорство между професионалните гимназии и работодателите Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Правата на гражданите се превръщат в реалност: 500 информационни центъра информират гражданите в Европа
Услугите на центровете са безплатни за широката общественост Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ/КОНКУРСИ
Оферти за бизнес сътрудничество
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Търговски мисии в Турция