Брой 104 (109), 31-05-2012
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

БТПП участва с информационен щанд в трудовата борса за абитуриенти в неравностойно положение


С близо 40 хиляди лева ще бъдат подпомогнати младежи в неравностойно положение, които решат да продължат своето образование. Това обяви президентът Росен Плевнелиев, който откри трудова и образователна борса за абитуриенти от специализирани домове, общински институции и училища за предоставяне на социални услуги на деца, лишени от родителска грижа. Президентът Росен Плевнелиев бе домакин на традиционния абитуриентски бал за младежи в неравностойно положение, състоял се в резиденция "Бояна". Инициативата, която се провежда за 11-та година, е под надслов "Подкрепи една мечта".

Със свои щандове в трудовата борса се представиха около 20 фирми, както и най-големите работодателски съюзи и браншови организации. БТПП по традиция участва със свой информационен щанд в събитието. Беата Папазова, ръководител на проект „Повишаване на обществената нетърпимост към неформалната икономика при трудовоправните и осигурителните отношения и превантивни действия за ограничаването й” и съветник Европейска интеграция и проекти в Палатата, разясни на младежите възможностите за участие във Виртуалната академия на БТПП и даде полезни съвети за участие на трудовия пазар. Президентът Плевнелиев и министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов също разгледаха щанда на Палатата.

Младежите с най-висок успех при кандидат-студентските изпити ще бъдат подпомогнати финансово, за да успеят да реализират своята мечта, и съм признателен на бизнеса за неговата солидарност в този момент, каза президентът Росен Плевнелиев. Държавният глава посочи, че с подкрепата на Агенцията по заетостта още преди провеждането на борсата 21 от абитуриентите са получили предложения за работа и добави, че вече се обсъждат условията за назначаване на работа на още 18 младежи. Сред предпочитаните от младите хора области са строителството, металургията, енергетиката, недвижимите имоти, комуникациите, мебелостроенето и други.

НОВИНИ ОТ БТПП
Европалати: Бизнесът се нуждае от знания и финансиране, за да генерира растеж и заетост
Подготвя се заседание на Европейския парламент на предприятията - 2012 Още
БТПП участва с информационен щанд в трудовата борса за абитуриенти в неравностойно положение
Сред предпочитаните от младите хора области са строителството, металургията, енергетиката, недвижимите имоти, комуникациите Още
БТПП е сред учредителите на Индустриален форум
Целта е да се помогне на индустрията при разработването на инвестиционни програми, базирани на нови технологии Още
ЗАКОНОПРОЕКТИ
Проект на закон за изменение и допълнение на Закона за публично предлагане на ценни книжа
Целта е да се повиши защитата на инвеститорите, да се подобрят условията за достъп на бизнеса до финансиране от капиталовите пазари Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
ЕК препоръча прекратяване на процедурата за прекомерен дефицит срещу България
Комисията представи пакет от препоръки за предприемането на бюджетни мерки и икономически реформи Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Международна конференция на тема „Използване на средствата от ЕС: Национални приоритети. Опитът на Полша”