Брой 213 (218), 01-11-2012
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Представители на албанския бизнес гостуват на БТПП


Представители на бизнеса от община Фиер, Албания и на местната администрация посетиха БТПП. Председателят на Палатата запозна гостите с дейностите и инициативите на БТПП. Отбелязани бяха отличните отношения и сътрудничеството със Съюза на албанските търговски палати.

Бафтиар Зечай, кмет на община Фиер, съобщи, че местният бизнес поддържа активни контакти с Посолството на България в Тирана. Той представи икономическия потенциал на общината като селскостопански район, значим за икономическото развитие на Албания.

Целта на посещението на албанската делегация у нас е осъществяването на срещи с български предприятия от консервната, месодобивната промишленост, производители на вино и на машини и съоръжения за хранително-вкусовата промишленост. Проявяват интерес към процедурите и възможностите за създаване на съвместни предприятия.

Албанската делегация е провела среща с една от водещите български компании от месодобивната промишленост. Предстоят поредица от срещи в цялата страна, които се организират от БТПП съвместно с Посолството на България в Тирана.

Наскоро БТПП проведе успешно българо-албански бизнес форум в рамките на официално посещение на министър-председателя Бойко Борисов в Албания. Тогава главният секретар на БТПП Васил Тодоров, ръководител на българската бизнес делегация, определи Албания като един от перспективните партньори на България в областта на търговията и инвестициите в региона на Западните Балкани. Търговският стокообмен между двете страни бележи ръст, с традиционно положително салдо за България. През последните 10 години България е на 4-то – 5-то място във външната търговия на Албания.

НОВИНИ ОТ БТПП
Още едно успешно мотивирано и прието предложение на БТПП в защита интересите на бизнеса
Благодарение на последователните усилия на Палатата беше премахнат един анахронизъм в производствата по установяване на публични вземания Още
БТПП и НДК – партньорство за съвместни проекти в изложбено-конгресната дейност
Представители на албанския бизнес гостуват на БТПП
Проявяват интерес към български предприятия от консервната и месодобивната промишленост, производители на вино и на машини за хранително-вкусовата промишленост Още
Новорегистрирани търговски представителства на чуждестранни лица
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Делови форум „Как да правим бизнес с Южна Африка”
ИКОНОМИКА - АНАЛИЗИ, ПРОГНОЗИ
ЦИР: Безработицата ще остане на ниво от 11-12 на сто и сериозно намаление не може да се очаква в краткосрочен план
Прогнозата на Центъра е за икономически ръст от около 1 на сто за тази година Още
ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ
Важно за кандидатстващите по схема "Безопасен труд"
Утвърдени са изменения в образци към пакета с документи за кандидатстване Още
Конкурс на Международния съюз по далекосъобщения за добри ИТ практики
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Европейската комисия събира мнения за действията след „Рио+20“
Целта е дебат относно конкретните стъпки, които трябва да бъдат предприети за устойчиво развитие Още