Брой 212 (217), 31-10-2012
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Покана за участие в бизнес делегация и Българо-японски инвестиционен форум в Токио


БТПП организира бизнес делегация, която ще придружава Делян Добрев, министър на икономиката, енергетиката и туризма, по време на визитата в Япония през периода 11-15 декември2012 г.

На 14 декември в японската столица ще се проведе Българо-японски инвестиционен форум, организиран от Българската агенция за инвестиции. В събитието ще участват представители на правителството, ръководители на водещи японски компании, корпоративни и финансови съветници от България и Япония, които ще споделят опит по отношение на възможностите и ползите от инвестиции в България. Форумът ще има за фокус следните сектори: транспортно оборудване, машиностроене, електроника, химическа индустрия и логистика. Същия ден ще се отбележи 40-годишнината от основаването на Българо-японския икономически съвет. Предвиждат се срещи с местни партньори.

Япония е приоритетен търговско-икономически партньор на страната ни. С цел стимулиране на търговско-икономическите връзки между двете страни, през 1972 г. е създаден неправителствен Българо-японски икономически комитет, преименуван през 2004 г. в Българо-японски икономически съвет – БЯИС. Това е организация на представители на частния български и японски бизнес. Негови членове са известни японски корпорации с икономически интереси в България. Секретариатът на организацията от българска страна е в БТПП. Министърът на икономиката, енергетиката и туризма е почетен председател на Съвета.

Информация за търговско-икономическите връзки с Япония  ТУК

При желание за участие в състава на бизнес делегацията, моля изпратите попълнена приложената регистрационна форма и копие от международен паспорт на участника в срок до 12 ноември 2012 г.  на електронна поща: G.Dimitrova@bcci.bg. По-рано потвърдилите участие ще се ползват с предимство.

За повече информация: Дирекция „Международно сътрудничество и международни организации” при БТПП, тел.: 02/ 8117 489 и 02/8117 421.

Таксата за участие възлиза на 1730 евро и включва: самолетен билет, настаняване в хотел 4 звезди, вътрешен транспорт, една вечеря, организационна такса, застраховка. Таксата можете да преведете по банков път в срок до 16 ноември 2012г.

Приложения:

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Кръгла маса относно проблемите в сектора на възобновяемите енергийни източници
Според БТПП е пропусната възможността да се направи предварителна оценка на въздействието, което е задължението за всяка една нормативна промяна Още
БТПП участва в Годишна конференция на мрежата Enterprise Europe Network
Покана за участие в бизнес делегация и Българо-японски инвестиционен форум в Токио
Предвиждат се срещи с местни партньори и отбелязване на 40-годишнината от основаването на Българо-японския икономически съвет Още
ЗАКОНОПРОЕКТИ
Проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за насърчаване на заетостта
Една от целите на промените е да се осигури по-широк достъп на работодателите до участие в мерки за насърчаване на заетостта Още
ЕКОЛОГИЯ, СО2
Въвеждат се изисквания за управление на строителните отпадъци
Целта е материално оползотворяване на строителните отпадъци за постигането на 70% рециклиране до 2020 г. Още
България е готова да търгува квотите си за емисии на парникови газове на общоевропейската тръжна платформа
Третата фаза на Европейската схема за търговия с емисии на парникови газове започва от 1 януари 2013 г. Още
ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ФИНАНСИ
Запечатват вендинг машини без връзка с НАП от 1 ноември
НАП счита, че законът е еднакъв за всички и не може да има един сектор, който да е привилегирован Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ/КОНКУРСИ
Оферти за бизнес партньорство от EEN