Брой 93 (350), 16-05-2013
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Нараства интересът към глобалния език на бизнеса - GS1


Все повече фирми се стремят да усвоят и прилагат глобалните стандарти GS1. За това допринасят специализираните курсове, провеждани от БТПП и нейни партньори.

При висок интерес протече проведеният вчера в мултимедийната зала на фирма Unimasters Logistics PLC курс, посветен на глобалния език на бизнеса - GS1. Курсът се организира от GS1 България към БТПП със съдействието на "Викорс" АД. Програмата на курса включваше представяне на различните направления на глобалните стандарти GS1 и полезна информация за приложението им в България. Зададени бяха много въпроси, които лекторът Христо Содев - изпълнителен директор на Съвет GS1 към БТПП, компетентно разясни. 

Основната компонента на системата от стандарти GS1 е автоматичната идентификация и маркиране с баркод на търговски и логистични единици, услуги, локации, амбалаж и други. Това приложение се е утвърдило като най-масово използвано по цял свят в различните сектори на индустрията и съществено допринася за свободното движение на стоките. 

В комбинация със стандарта за електронен обмен на данните EDI, който също все по-широко се прилага и у нас, могат да бъдат постигнати по-ефикасна дистрибуция на стоките, по-бързо обслужване на клиентите на касите в магазините, съкращаване на разходите за обработката на информацията, намаляване на грешките, по-голяма точност при фактуриране, съкращаване на времето за складови операции, намаляване на запасите и подобряване на управлението на наличностите, подобрена интеграция на участниците във веригата за снабдяване, реализация на ефективни системи за проследимост и други.

Чрез участие в курса представителите на фирмите получават по-ясна и цялостна представа за същността на стандартите GS1 и тяхното приложение, и как могат да бъдат използвани за повишаване ефикасността на организацията във фирмата и по-добрата комуникация с останалите участници по веригата за снабдяване.

Обучените курсисти получават сертификати. 

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Още по темата за неотложните задачи на бъдещото правителство
Нараства интересът към глобалния език на бизнеса - GS1
Палатата обучава представителите на фирми как могат да използват стандартите GS1 за повишаване ефикасността на своята дейност Още
БТПП подкрепя 10-та Юбилейна международна конференция по стандартизация
Ще участват представители на България, Албания, Македония, Гърция, Румъния, Сърбия, Словения и Турция Още
НОВИНИ ОТ БРАНШОВИ ОРГАНИЗАЦИИ
Позиция на европейските асоциации от сектора на търговия и преработка на селскостопански продукти
Подкрепа за пакета от мерки за борба с данъчните измами, който се обсъжда от ЕС Още
НОВА НОРМАТИВНА УРЕДБА
Правителството осигурява 90 млн. лв. за експортно застраховане през 2013 г.
Брутният застрахователен капацитет на Българската агенция за експортно застраховане през 2013 г. ще бъде 1 342 566 000 лв. Още
Промени в таксите за административни услуги в системата на МИЕТ
Изменят се таксите за предоставяне на административни услуги в производство на оптични носители и техните матрици, етилов алкохол от земеделски произход, дестилати и спиртни напитки Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Шест нови научни клъстерa в подкрепа на Стратегията за региона на река Дунав
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
За трета поредна година b2b Media организира конкурса "Най-зелените компании в България"