Брой 209 (214), 26-10-2012
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Покана за участие в Българо-йордански бизнес форум


БТПП, Йорданската корпорация за развитие на бизнеса (JEDCO) и Българо-йорданска камара за икономическо сътрудничество организират Българо-йордански бизнес форум на 7 ноември т.г. Форумът ще се проведе в БТПП от 09.30ч.

Хашемитско Кралство Йордания представлява определен търговско-икономически интерес за България – на първо място поради ниските митнически такси при внос на определени продукти по силата на Споразумението за свободна търговия между ЕС и Йордания и на второ място – възможността за йорданско посредничество, джойнт венчър и реекспорт на българска продукция през Йордания към страните от GCC.

Като особено перспективни български стоки за износ в Йордания и реекспорт към страните от GCC, Ирак и Палестинската автономия могат да се разглеждат: зърно, зърнени храни, семена за посев, фуражи; месо, пресни и консервирани месни храни; консервирани плодове и зеленчуци; захарни изделия, сладка, конфитюри и мармалади; млечни продукти; детски храни и др.

Целта на Йорданската мисия в България ще бъде запознаване с хранително-вкусовата промишленост, както и организирането на двустранни срещи с представители на българския бизнес – вносители, търговци на едро и дребно. Делегацията от 20 йордански бизнесмени ще бъде водена от представители на JEDCO.

На форума ще се проведе кратко представяне на условията за бизнес в България, общ преглед на търговския потенциал, особено за хранително-вкусовия сектор, представяне на хранително-вкусовата промишленост (критериите за навлизане на пазара, вкуса на потребителите, цените, изисквания за качество, опаковки, канали за дистрибуция, логистика и др.). Предвижда се кратка дискусия с представители на йорданския бизнес, както и провеждането на двустранни срещи с български предприемачи.

Фирмите, които имат желание за участие следва да изпратят попълнена регистрационна карта до 2 ноември на e-mail: m.markova@bcci.bg. Участието във форума е безплатно.

За допълнителна информация: Дирекция ”Международно сътрудничество и международни организации”, Мирослава Маркова, тел.: 02 811 7494; Габриела Димитрова, тел.: 02 811 7489

Приложение:
Проекто-програма на събитието
Списък с членовете на йорданската делегация

НОВИНИ ОТ БТПП
Почетна диплома на БТПП за Лу Юнмин, търговски съветник към Посолството на Китай у нас
Приключва мандатът на г-н Лу в нашата страна Още
Представители на Посолството на Япония посетиха БТПП
Обсъдени бяха съвместни инициативи и събития, които предстоят у нас и в Япония Още
Сътрудничество между БТПП и Стопанската палата на Македония в областта на търговския арбитраж
Покана за участие в Българо-йордански бизнес форум
Интересите на йорданската делегация са основно към българската хранително-вкусовата промишленост Още
СТРАТЕГИЧЕСКИ ДОКУМЕНТИ
Национален план за действие за насърчаване производството и ускореното навлизане на екологични превозни средства
Документът е изготвен в съответствие с Европейската стратегия за незамърсяващи и енергийно ефективни превозни средства Още
ИКОНОМИКА - АНАЛИЗИ, ПРОГНОЗИ
ЕБВР потвърди прогнозите си за растежа на българската икономика за 2012 и 2013
България е единствената в региона на Югоизточна Европа, чиято прогноза не е променена спрямо предишния документ от юли 2012 г. Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ/КОНКУРСИ
Оферти за бизнес партньорство
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Бизнес форум ще съпътства срещата Европейски съюз – Египет
13 – 14 ноември 2012 г., Кайро Още