Брой 167 (424), 28-08-2013
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ/КОНКУРСИ

Оферти за бизнес партньорство от ЕЕN


ENTERPRISE EUROPE NETWORK
e-mail: een@bcci.bg
тел.: (02) 981 10 99, 980 21 89

28.08.13.01 ПОРТУГАЛИЯ
Португалска фирма е специализирана в сектора на пътническите агенции и би искала да разшири мрежата си от контакти. Благодарение на професионалния си подход към различните пазари, тя се превърна във водеща фирма в бранша. Фирмата предлага пълно обслужване, покриващо всички аспекти на съответните групови посещения, като например транспорт, настаняване в хотели, осигуряване на конферентни зали, събития на открито, екскурзии, официални вечери, като има дългогодишни отношения на сътрудничество с всички хотели на острова. Екипът и е малък, оптимален, творчески и многоезичен, което позволява да се направи правилната комбинация от висококачествени услуги на подходящи цени. Фирмата предлага търговско посредничество, както и транспортни/логистични услуги на компании, които биха искали да навлязат на португалския пазар.
Валидна до: 28/08/2014

28.08.13.02 ВЕЛИКОБРИТАНИЯ
Британско МСП от северозападната част на страната е с над 30-годишен опит в продажбите и маркетинга на международния пазар на стоманена тел, въжета и шини. По-специално на пружини от неръждаема стомана, формирани жици с отливки по шаблон,  пружини от въглеродна стомана, струни за музикални инструменти, нискосплавна стоманена тел за ресори, ленти за пружини, скоби и стяги.  Фирмата предлага да представлява производители от този промишлен сектор, които могат да доставят много довършителни детайли като: мекозакалена тел от полутвърда до ултрависока разтегливост, горещо галванизирани чрез потопяване изделия с висока корозоустойчивост и устойчива способност за спираловидно навиване, затвърдена и закалена тел в хром-силикон и въглеродна стомана за конкретни приложения, калайдисана основа или полиран завършителен пласт, влажна и суха обработка, сапунено или фосфорно покритие,  висока издръжливост, осигурена от висококачествена графитнолакирана стомана. Предлаганата услуга е под формата на външнотърговско посредничество и фирмата ще работи като търговски агент или дистрибутор.
Валидна до: 28/08/2014       

28.08.13.03 ПОЛША
Полска фирма предлага целенасочена разработка на софтуерни и мобилни решения и ІТ помощ, ТV платформи, тъчскрийнс и интерактивни поздравителни картички. Фирмата се интересува от дълготрайни сътрудничество с потенциални партньори под формата на подизпълнителство и дълготрайно джойн-венчър.
Валидна до: 28/08/2014

28.08.13.04 ПОРТУГАЛИЯ
Португалска  фирма е специализирана в счетоводни и сходни услуги, данъчни консултации, компютърни консултации, управленски консултации, информационни системи, развитие на човешките ресурси, системи за мотивация и поощрения.Със своя над 30-годишен опит фирмата се гордее с това, че е разработила и предлага най-добрите управленски решения на вътрешния пазар, базирани на прецизност и пряко допринасящи за развитието на националния бизнес. Фирмата търси партньори за посреднически услуги или подизпълнителство/аутсорсване, за да разшири портфолиото си извън границите на Португалия.
Валидна до: 28/08/2014

28.08.13.05 ПОЛША
Новосъздадено полско МСП е бързоразвиваща се фирма, съчетала екип от експерти и инженери от различни инженерни области. Съчетаването на иновация, експертиза и опит на персонала дава възможност на фирмата да разрешава проблеми при всички етапи на производствения процес с внимателно обмисляне на всички аспекти – като се започне от проектирането, подготовката на прототипи, внедряването и се завърши с масовото производство и доставката до потребителя. Фирмата е специализирана в идентифициране на нуждите на клиента и в намирането на най-добрите решения. Отличното познаване на условията на промишленото производство в северна Полша дава възможност на фирмата да идентифицират и съпоставят работата на дузина компании, занимаващи се с производството на съответния продукт. Предлаганите от проектантското бюро на фирмата услуги дават възможност на клиента или първо да разработи нов продукт по представен чертеж или да въведе промени в съществуващ продукт и адаптирането му към производствените изисквания. Фирмата е специализирана в търсенето на стоманени изделия, но също така и на изделия от дърво, пластмаса или други материали според нуждите на клиента. Търсените форми на партньорство са подизпълнителство/аутсорсинг и споразумение за услуги.
Валидна до: 28/08/2014

28.08.13.06 ПОРТУГАЛИЯ
Португалска фирма, специализирана в разработването на туристически курорти и в сектора на недвижими имоти, строи луксозен хотел на остров Мадейра, с много атрактивно туристическо местоположение и търси инвеститори и агенти по продажбите, които да промотират хотела на други пазари. Въпреки че фирмата е сравнително нова, тя е добра позиционирана на пазара и има добра контактна мрежа. Фирмата иска да разшири дейността си и предлага възможности за потенциалните инвеститори да правят бизнес в Португалия и по-специално на остров Мадейра с придобиване на акции. Възможност за агентите по продажбите е да включат портфолиото си един луксозен продукт в една отлична туристическа дестинация.
Валидна до: 28/08/2014

28.08.13.07 ГЕРМАНИЯ
Германско МСП е разработило нов висококачествен лак за нокти без нитроцелулоза (NC) или фалатни пластификатори. Следователно продуктът е много по-екологичен нитроцелулозните лакове и не причинява алергии, като същевременно притежава по-добри свойства от алтернативните лакове за нокти на водна основа. Фирмата търси партньори от козметичната или бояджийската промишленост, които да финансират разработката и да допринесат за по-нататъшното развитие на продукта, като  комерсиализират технологията чрез лицензиране.
Валидна до: 28/08/2014

28.08.13.08 ПОРТУГАЛИЯ
Португалска фирма се занимава с предоставянето на консултации в областта на управлението на гаражи и производствени цехове, при продажбата на части и аксесоари за коли, както и при търговията с тези продукти. Фирмата функционира повече от 40 години и полага усилия да отговори ефективно на новите предизвикателства в автомобилния сектор. Експертизата й обхваща всички малки коли и може да предостави всички видове услуги в областта на ремонта и поддръжката на моторни средства, както и в консултирането. Целта й е клиентът да остане доволен  от предлаганите продукти и услуги и от бързината и прецизността на следпродажбеното обслужване. В сравнение с другите оператори, фирмата предлага различна философия на обслужването. Тя се стреми да е ясна, прозрачна, съвестна в работата си, да улеснява клиентите си и да проявява разбиране към потребностите им по отношение на моторните превозни средства и препоръчаните интервенции, така че клиентите да са убедени, че са взели правилното решение и им е гарантирана сигурността. Фирмата търси предприятие, което проявява интерес към закупуване/придобиване на част или на цялата фирма.
Валидна до: 28/08/2014

28.08.13.09 ВЕЛИКОБРИТАНИЯ
Английска фирма, част от многонационална групировка, е доставчик на софтуерни решения със съответната документация. Фирмата търси външен партньор, който притежава необходимата експертиза в имиджовата обработка, сегментацията и категоризацията, с който да участва в нов проект. Търси се софтуерно решение, което да се използва за анализиране на страниците на индивидуални дигитални документи и за класифицирането им според съдържащите се в тях елементи. Такива елементи са легенди /както първични, така и вторични/, диаграми, чертежи, фотографии или текст с голям обем и др. Категоризацията в такъв случай трябва автоматично да възложи различни конфигурации за печат при различните категории страници в документа без човешка намеса. Идентификацията трябва да се базира, както на визуалните характеристики, така и на семантичната оценка на страниците на документа, които трябва да се класифицират с висока степен на прецизност и при ниски разходи за обработка.
Валидна до: 28/08/2014

28.08.13.10 ИТАЛИЯ
Италианска фирма е специализирана в производството на машини за обработка на земя и по-специално трактори, мини трактори и култиватори. Фирмата търси дистрибутори, агенти и търговци, за да разшири дистрибуторската си мрежа в чужбина. Произвежданите от фирмата малогабаритни машини са особено подходящи за малки и средни ферми и са приспособени да се използват при малки земни площи. Създаването и проектирането на машините се извършва в отдела за научна и развойна дейност на фирмата. Фирмата чрез оптимизация на разходите и производството на части в чужбина има възможност да предложи много надеждни машини на изключително конкурентни цени.
Валидна до: 28/08/2014

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Посланикът на Ливан посети БТПП
Археологическото наследство на страната ни се оценява като впечатляващо от посланик Фарес Еид Още
Бизнес форум „България – Китай – търговия и сътрудничество в областта на фармацевтичните и медицински изделия”
Събитието се организира от БТПП, Търговската камара за внос и износ на лекарства и здравни продукти и Посолството на Китайската Народна Република у нас Още
БИЗНЕС СРЕДА
НСИ: Бизнес климатът през август запазва нивото си от предходния месец
По-оптимистични са оценките на строителните предприемачи Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ/КОНКУРСИ
Оферти за бизнес партньорство от ЕЕN
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Насърчителна програма за посещение на Международното изложение за електроника TAITRONICS 2013, Тайпе
Възможност за безплатно хотелско настаняване до 4 нощувки в луксозни хотели в Тайпе Още
ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ
Промени в Закона за обществените поръчки - прозрачни процедури и възможност за участие на повече кандидати в тях
Всички разпоредби в законопроекта имат за цел намаляване на административната тежест и чрез прецизиране на процедурите – предлагане на конкуренция и шансове за МСП Още
СТРАТЕГИЧЕСКИ ДОКУМЕНТИ
Приет е планът за 2013 г. по Националната стратегия за демографско развитие
В него е включен интегриран набор от мерки на държавни институции, неправителствени и изследователски организации по петте приоритета на стратегията Още
СТАНДАРТИЗАЦИЯ, СЕРТИФИКАЦИЯ
Българският институт за стандартизация започва разработването на национални приложения към 15 стандарта
Приложенията са към хармонизирани и европейски стандарти в областта на енергийната ефективност на сградите Още
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
МИЕ предлага проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за тютюна и тютюневите изделия
Целта е привеждане на националното законодателство в съответствие с това на Европейския съюз Още