Брой 234 (1745), 06-12-2018
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ

Оферти за бизнес партньорство от Enterprise Europe Network


Това е бюлетин на Европейската мрежа в подкрепа на бизнеса Enterprise Europe Network за търсене на партньори за търговско и производствено коопериране и технологичен трансфер. В бюлетина са преведени кратки резюмета на запитванията. За да получите достъп до пълния текст на офертите или да заявите интерес, моля, въведете номера на обявата и използвайте опцията Request more information под всяка от обявите на адрес:

http://een-bcci.com/nameri-partnior/dostup-do-vsichki-oferti/

При затруднения, пишете ни на e-mail: een@bcci.bg или позвънете на тел. 02/ 8117 505, 515, 525

 

 

ГЕРМАНИЯ (при интерес към тази оферта, свържете се с нас на имейл: een@bcci.bg)
GR281118001
Световноизвестна компания със седалище в Германия търси производител на текстил и облекло от Източна Европа. Компанията желае да предостави функционални дрехи и работно облекло на своя инженерен екип. Исканите продукти са: функционални дрехи, работно облекло, обувки, колани и др. Партньорската фирма е свободна да намери трети партньор, който може да достави обувки, колани, кожени изделия, в случай че компанията няма собствено производство.

ДАНИЯ
DK21111801 (при интерес към тази оферта, свържете се с нас на имейл: een@bcci.bg)
Датска фирма търси производител, който извършва лазерно рязане на плексиглас и след това използва полиращи машини върху крайния продукт: машини за рязане и обработка на метал или диаманти за акрил (плексигласът е вид акрил - обикновено фирмите, които имат машини за рязане имат и полиращи такива). Полиращите машини правят ръбовете на изрязаните продукти гладки и по-кръгли. Продуктът, който датската фирма иска да бъде изработен е масичка за смяна на пелени на бебе, така че ръбовете не могат да бъдат остри.

 

ДАНИЯ
DK21111802 (при интерес към тази оферта, свържете се с нас на имейл: een@bcci.bg)
Датска фирма, производител на дървени къщи за птици и хранилки, търси европейски партньор, на който да възложи част от производството. Продуктът трябва да бъде ръчно изработен, като началното количество ще е 50 броя. Дървесината може да бъде бор, дъб или ясен. В идеалния случай дървесината може да бъде остатъчен продукт (дървесина от производството на по-големи продукти), но това също не е задължително изискване. Дърводелецът трябва нарязва дървото и да сглобява къщите. Датската фирма ще извършва обработката на повърхността. За да получите чертежи и специфики, моля свържете се с нас на имейл: een@bcci.bg

 

ПРОЕКТНО КООПЕРИРАНЕ

ВЕЛИКОБРИТАНИЯ                     
RDUK20181101001       
Университет от Великобритания подготвя проектно предложение по програма Horizon 2020. Проектът има за цел разработването на модулни производствени системи за промишлени сектори, които могат да бъдат адаптирани към нуждите на отделните фирми. Това би позволило създаването на ефикасни, високо адаптивни производствени линии. Търсят се индустриални партньори в автомобилния, военноморския и отбранителния сектор.
Краен срок за подаване на проекта: 21.02.2019
Краен срок за проявяване на интерес: 21.12.2018

 

КОРЕЯ                     
RDKR20180824001        

Корейска фирма подготвя проектно предложение по програма EUREKA/Eurostars2. Проектът има за цел масовото производство на водорасли за употреба в фотобиореакторна система. Търсят се малки и средни фирми и изследователски институти, специализирани в отглеждането на микроводорасли.
Краен срок за подаване на проекта: 01.03.2019
Краен срок за проявяване на интерес: 01.02.2019

 

БЕЛГИЯ                                   
RDBE20181030001        

Европейска асоциация със седалище в Брюксел координира консорциум от компании, които да изготвят съвместно проектно предложението (Fast Track to Innovation) по програма Horizon 2020. Проектът ще има за цел въвеждането на икономично и екологично решение за каучуковата промишленост чрез пилотиране и валидиране на нова технология, която може да превърне каучуковите отпадъци в регенериран, необработен каучук. Търсят се малки и средни фирми и изследователски институти.
Краен срок за подаване на проекта: 21.02.2019
Краен срок за проявяване на интерес: 09.01.2019

 

ТЕХНОЛОГИЧЕН ТРАНСФЕР

POLAND             
TOPL20180924001
Полски изследователски институт, специализиран в областта на роботиката и автоматизацията, предлага промишлени роботи по поръчка. Роботният модул може да се използва с много широк набор от компоненти и приложения, осигуряващи висока ефективност и висока повторяемост. Полският институт търси търговски споразумения с техническа помощ главно в областта на автомобилната и металообработващата промишленост, разработването на роботи за нови приложения или с необичайни характеристики

 

ИСПАНИЯ
TOES20180917001

Испанско МСП, извършва процес на обезсоляване, за да се получи дестилирана вода и да се извлекат изсушени соли от солена вода. Обезсоляването се постига посредством механизми за компресия, нагряване и инжектиране. Тази технология е много енергийно ефективна и разходите за поддръжка са много ниски в сравнение с технологията за обратна осмоза, която обикновено се използва за обезсоляване. МСП се интересува от споразумение за производство или техническо сътрудничество.

 

ФРАНЦИЯ
TOFR20171121001
Френска организация за трансфер на технологии, действаща от името на установена обществена лаборатория в района на Париж, е разработила прототип за приложения за таблети за бебета, за да тества техните когнитивни и координационни способности. Индустриалните партньори се стремят да тестват приложението клинично чрез техническо сътрудничество и да комерсиализират тази технология с лицензионно споразумение.

 

ЮЖНА КОРЕЯ
TOKR20171117001
Корейската компания разработваща технология за магнитно безжично зареждане и синхронизация на данни, може да се приложи към различни типове мобилни устройства. Всичко това в едно е технология за споделяне на данни, съхранение и таксуване на устройства предлагаща различни потребителски интерфейс, който би променил много форми на работа и ежедневието. Фирмата търси партньори, които могат да кандидатстват и допълнително да развиват технологията на компанията в своя бизнес и продукти в рамките на техническото сътрудничество.

 

 

 

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Среща с ръководителя на Европейската инвестиционна банка в България
Представяне на важни проекти, които банковата институция финансира в България Още
Покана за участие в бизнес форум в Истанбул - 17 декември 2018 г.
Организиран от Съюза на търговско-промишлените палати и стоковите борси на Турция Още
Икономическото партньорство с Канада обсъдиха на форум в Пловдив
В контекста на Всеобхватното икономическо и търговско споразумение ЕС - Канада Още
Заместник-председателят на Комисията по здравеопазване на среща в БТПП
БТПП участва в икономическа мисия в Китай за представители на чуждестранни палати
С фокус върху инициативата „Един пояс, един път“ Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес партньорство от Enterprise Europe Network
ТЪРГОВСКИ РЕГИСТЪР
ЮЛНЦ подават годишни доклади за дейността и годишни финансови отчети в Търговския регистър и регистър на юридическите лица с нестопанска цел след пререгистрацията си
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
Проект на Правилник на Фонд „Научни изследвания“
Повишаване на доверието в системата за финансиране на научните изследвания, гарантирана прозрачност и публичност Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Европейският социален фонд: инвестиции в социалното измерение на ЕС
Мерки срещу безработицата и бедността, подобряне ефективността на ЕСФ Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Развитието на кръговата икономика в България събира топ експерти от Европа
Управлението на отпадъците, отговорностите на производителя при оползотворяване на отпадъците Още