Брой 69 (2075), 08-04-2020
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ

Оферти за бизнес партньорство от Enterprise Europe Network


Това е бюлетин на Европейската мрежа в подкрепа на бизнеса Enterprise Europe Network за търсене на партньори за търговско и производствено коопериране и технологичен трансфер. В бюлетина са преведени кратки резюмета на запитванията. За да получите достъп до пълния текст на офертите или да заявите интерес, моля, въведете номера на обявата и използвайте опцията Request more information под всяка от обявите на адрес:

http://een-bcci.com/nameri-partnior/dostup-do-vsichki-oferti/

При затруднения, пишете ни на e-mail: een@bcci.bg или позвънете на тел. 02/ 8117 505, 515, 525


 БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА            

COVID1        
Компанията ALMA RAS, която работи от 22 години на пазара и е лидер в текстилната индустрия в Босна и Херцеговин пренасочи производствените си мощности за производство на защитни маски, шапки, облекло и друго оборудване по желание на клиента.Компанията може да осигури 220 000 мин / ден или средно 120 000 маски на ден. Компанията ще се погрижи стоките да дойдат при Вас възможно най-скоро, както и да организира успешното им транспортиране. Компанията се интересува както от краткосрочни, така и от дългосрочни бизнес ангажименти и те ще направят всичко възможно, за да отговорят веднага на вашата заявка.

 

ИСПАНИЯ

COVID2         
Нашата регионална асоциация за предприемачи търси апарати за изкуствено дишане (като AMBU), от всякакви производители или дистрибутори. Това оборудване ще бъде включено като част от проект за вентилация, който разработват. Апаратът може да бъде за еднократна употреба или за многократна употреба (за предпочитане), с размер 1,5 L и с или без клапан.

 

КИПЪР     
COVID3

POD BOCY20190212001

Кипърска компания, доставчик на медицински продукти и оборудване, предлага два различни типа маски за лице.

Продуктите на компанията са в съответствие с изисквания на Директива 93/42 / ЕИО на ЕС, изменена с 2007/47 / ЕО (Медицински изделия) и е регистрирана по ISO от международно призната организация.

ГЪРЦИЯ     
COVID4

Гръцка обществена болница търси термометри с инфрачервени лъчи за измерване на разстоянието.

 

ПОРТУГАЛИЯ     
COVID5

Португалска компания използва машинно самообучение(machine learning) за подпомагане диагностицирането на Коронавирус и вземането на решения от лекарите в борбата с COVID19.

Компанията се нуждае от данни (ренгенови снимки и температурни стойности)от болни и оздравeли пациенти от COVID-19, за да подготвят алгоритми за машинно обучение.Целта е лесно диагностициране на вируса на базата на алгоритми.

 

ИТАЛИЯ     
COVID6

Производител предлага иновативна хидрорепелентна защитна маска за многократна употреба. Маската е изработена от комбинирана тъкан: отвън е водонепромокаема материя (така че не пропуска течности и влажност), отвътре е 100% памучна материя, така че устата да не е в контакт със синтетични тъкани.Използваните материали са произведени в Италия.Може да се дезинфекцира чрез накисване във вода.

Маската е кодирана като MASK 2020 (която чака сертифициране). Има две версии: "BASIC" и "PLUS", като и двете имат еднакви характеристики в материалите и изработката, но PLUS се различава, тъй като има "МОСТ" от гъвкав материал, който ви позволява да говорите с повете комфорт.

ВЕЛИКОБРИТАНИЯ     
COVID7

Фирма от Великобритания търси доставчик, който може да осигури платнени каишки, съдържащи електронен компонент. Основната каишка "Н" е направена от дишаща материя, с две "рамена" от материал, изработен от еластичен материал, и велкро квадратчета в края, за да закрепят каишката на място. Прикачих изображение, което ще се надяваме да обясня, но моля, уведомете ме, ако имате нужда от по-пълно описание.

 

ИСПАНИЯ     
COVID8

Испанска компания предлага продукт, който е наистина полезен във времена на Covid-19. Разработената технология дава на хирурзите достъп и контрол до цифрова информация чрез естествени жестове и гласови команди, намалявайки риска от хирургични инфекции на място.

 

ИСПАНИЯ     
COVID9

Машиностроителна компания в Испания с голям опит (повече от 45 години) в индустрията за медицински изделия предлага своя капацитет за производство на вентилатори.

Компанията използва алуминий, цветни сплави, титани, неръждаеми стомани и други видове материали, често използвани в медицинската индустрия.

Сертифицирани по UNE-EN ISO13485 и UNE-EN ISO9001, те гарантират най-доброто качество, добро обслужване, заедно с разумна цена.

 

НОВИНИ ОТ БТПП
БТПП продължава да работи за укрепване на социалния диалог в България
Усъвършенстване на капацитета и уменията на участниците в тристранния диалог Още
Нов срок за подаване на проекти за Седмото издание на "Конкурса за иновации": 14 септември 2020 г.
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес партньорство от Enterprise Europe Network
ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ФИНАНСИ
Две нови електронни услуги пуска НАП
Ще се спестят значително време и разходи на участниците в данъчните производства Още
БЪЛГАРИЯ И ЕС
Министър Росен Желязков призова ЕК за финансова подкрепа на транспортния сектор
За въвеждане на временни дерогации на правилата за управлението и почивките на водачите Още
НОВА НОРМАТИВНА УРЕДБА
Задължителна е регистрацията на лицата, които разпространяват твърди горива и на обектите, в които се разпространяват твърди горива за битово отопление
Промени в Ценоразписа на услугите, предоставяни от Патентното ведомство
Обнародван в ДВ бр.33 от 7 април 2020 г. Още
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
Проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за електронните съобщения
За привеждане на българското законодателство в съответствие с изискванията на Европейски кодекс за електронни съобщения Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
SMEs Webinars & Дерзай: След утрешния ден с Момчил Василев на 10 април
Институтът за изследване на изкуствата на БАН дава временен on-line достъп до свои редки и скъпи издания