Назад

Отворена покана за креативни стартъпи „SPECTRA Investment Sprint & Pitch“


Русенската търговско-индустриална камара и Бизнес иновационен център ИНОБРИДЖ и канят креативни стартъпи да се включат в интензивна спринт сесия с реални инвеститори и финал, кулминиращ  в „pitch за инвестиции.

Кой може да кандидатства

Търсят се стартиращи компании от Ирландия, България, Германия и Дания в областта на аудио-визуалните технологии, музиката и сценичните изкуства, които предлагат креативни решения и иновативни продукти както за бизнеса (B2B), така и за крайните клиенти (B2C).

Какво ще получите

Спринтът и представянето пред инвеститори са насочени към компании, които сравнително от скоро търсят финансиране.  Инициативата цели:

  • Да научите от опитни инвеститори какво търсят те в тези сектори.
  • Да получите ценна обратна връзка относно Вашите предложения за представяне (pitch propositions).
  • Да усъвършенствате уменията си за представяне пред инвеститори.
  • Да създадете нови бизнес контакти.
  • Да ускорите процеса по набиране на средства.

Програмата е подходяща за компании в pre-seed или seed етап на развитие, които планират да набират между 250 000 и 750 000 евро в следващия си кръг на финансиране.

КАКВО ПРЕДСТОИ?

12 селектирани креативни startup-а ще бъдат поканени да се включат в:

- Интензивен семинар с инвестиционни експерти от проект SPECTRA на 27 март, 15:00 – 16:00 часа. По време на онлайн обучението ще получите практически съвети и препоръки относно това какво да подобрите, промените и вземете предвид във вашите презентации (pitch decks). Ще научите повече за мисленето на инвеститорите: какво търсят те, как изглежда успехът и от двете страни, стратегии при набиране на средства.

- Pitch deck в инвестиционния панел на SPECTRA на 23 април, 15:00 – 17:00. Това ще ви предостави възможност да презентирате своя бизнес, да бъдете предизвикани от инвеститори и да създадете нови контакти.

Всички събития ще се провеждат онлайн.

Повече информация за отворената покана и как можете да кандидатствате можете да намерите тук.

Инициативата е част от изпълнението проект „SPECTRA – Стимулиране ефективността на регионалните екосистеми в креативните и творчески индустрии“, с финансовата подкрепа на програма Horizon Europe.