Назад

Предприемачи от Италия търсят сътрудничество и обмен на опит с български компании


Програмата „Еразъм за млади предприемачи” дава възможност на нови предприемачи да се учат от опитни ръководители на компании в други държави.

Италиански предприемачи с опит търсят сътрудничество с български компании. Те са готови да приемат на обмен български млади предприемачи /с опит до 3 години/ и да работят с тях от 1 до 6 месеца в Италия.

Ползите са двустранни: споделяне на знания и опит, разширяване към нови пазари, генериране на нови идеи и финансова подкрепа за младия предприемач.

Българската търговско-промишлена палата е посредническа организация по програмата Еразъм за млади предприемачи и оказва пълно съдействие за кандидатстване, провеждане и отчитане на обмена. 

Актуалните предложения за партньорства от Италия включват опитни предприемачи от следните области: обучения и управление на европейски проекти, култура и изкуство, детски център за работа с деца, консултантски услуги за мигранти, сладкарство, фитнес и услуги за здраве и красота, информационни технологии, ресторантьорство, машиностроене /отоплителна и охлаждаща техника, водоснабдяване/, ремонт на автомобили, консултации в областта на енергийната ефективност, маркетинт и др. Вижте повече информация ТУК.

Ако проявявате интерес за обмен на опит и идеи с някой от посочените предприемачи, не се колебайте да се свържете с БТПП. Кандидатствайте на сайта на програмата: www.erasmus-entrepreneurs.eu .

При интерес за участие по програмата, допълнителни въпроси или още предложения за обмен, свържете се с:
Българска търговско-промишлена палата
Дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“
Габриела Димитрова, тел.: 02 8117 489, е-мейл: interdpt@bcci.bg
Мирослава Маркова, тел.: 02 8117 494, е-мейл: m.markova@bcci.bg