Назад

Представяне на програмата „Еразъм за млади предприемачи“ в Бургас


Продължава представянето на програмата „Еразъм за млади предприемачи“ в регионите от страната. Българската търговско-промишлена палата, съвместно с Бургаската търговско-промишлена палата проведоха онлайн представяне на програмата пред участници от Бургаския регион.

Габриела Димитрова, директор „Международно сътрудничество и международни организации“ в БТПП, представи програмата „Еразъм за млади предприемачи” -  трансгранична програма за обмен, предоставяща на нови или бъдещи предприемачи възможността да се учат от опитни предприемачи, които управляват малки предприятия в други  държави, участващи в програмата.

В рамките на презентацията бяха представени изискванията за участие на предприемачите – млади или опитни, ползите от участие в подобен обмен, както и стъпките за кандидатстване. БТПП, като посредническа организация по програмата, оказва пълно съдействие за кандидатстване, провеждане и отчитане на обмена.

Мирослава Маркова, главен експерт „Международно сътрудничество и международни организации“ в БТПП, представи възможността за участие на млади предприемачи по програмата Еразъм за млади предприемачи Global – с осъществяването на обмени в САЩ, Канада, Тайван, Израел, Сингапур и Южна Корея.

Представени бяха успешни истории на предприемачи, които вече са участвали в обмени в чужбина и в България, със съдействието на БТПП. Презентацията завърши с дискусия относно възможностите за кандидатстване по програмата и практически въпроси относно провеждането на обмена.

Палатата представя регулярно и профили на опитни предприемачи, които търсят партньори. Сред предложенията за обмен тази седмица са с предприемачи-домакини от Гърция /Лариса, Солун, Трикала/ в секторите: ИТ, реклама, туризъм и хотелиерство, биомаса и биогорива, текстил, образователна сфера, европейски проекти и др.

При интерес за участие по програмата или допълнителни върпроси, свържете се с: БТПП, Дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“
Габриела Димитрова, тел.: 02 8117 489, е-мейл: interdpt@bcci.bg
Мирослава Маркова, тел.: 02 8117 494, е-мейл: m.markova@bcci.bg