Назад

Уебинар за представяне приложението на коботи в сферата на изкустватаВ рамките на изпълнявания с участието на БТПП проект VOJEXT (Value Of Joint EXperimentation in digital Technologies for manufacturing and construction) продължава поредицата от уебинари, които имат за цел да представят приложението на разработения кобот в различни сектори.

Целта на уебинарите е да представят практическата реализация на иновативната технология в производствените процеси на 5 компании от 4 страни – Испания, Италия, Турция и Унгария.

Чрез онлайн демонстрации на живо се показват различни дейности и работни процеси, извършвани с помощта на роботизираната ръка.

На 5 декември от 21 ч. българско време в рамките на проекта предстои да се проведе онлайн събитие - LASER Talk, което ще представи приложението на разработения кобот в сферата на изкуствата.

По време на събитието творци, които спечелиха финансиране по линия на Програмата за наука, технология и изкуства (S+T+ARTS), ще споделят информация за своите проекти, насочени към внедряването на иновативни технологии в креативния сектор.

Повече информация за събитието и регистрационен формуляр можете да намерите на следния линк. Участието е безплатно, като работният език е английски.

Като координатор на информационните и комуникационните дейности на проекта, БТПП ще предостави своевременно информация на своите членове и партньори за предстоящите събития през следващата година.

Проект VOJEXT се изпълнява в рамките на Програма „Хоризонт 2020“ с участието на 19 партньорски организации от 11 страни – България, Германия, Ирландия, Испания, Италия, Нидерландия, Обединеното кралство, Полша, Турция, Унгария и Франция. Проектът е насочен към внедряването на мобилни колаборативни роботи (т.нар. „коботи“) в производството и строителството и по-конкретно в пет пилотни сектора - автомобилостроене, строителство, електроника, производство на полиуретанови възглавници и занаятчийство. Повече информация за проекта можете да намерите на официалния му уебсайт - https://vojext.eu/