Назад

Среща с китайската компания Orient Silk RoadЗаместник-председателят на Съвета на браншовите организации към БТПП д-р Людмил Иванов бе на посещение в Китай, по време на което завърши специализиран курс, свързан и финансиран по Инициативата „Един пояс един път“ в гр. Шанхай.

По време на обучението бяха посетени: Cross border e-commerce - индустриален парк в гр. Suzhou; Nuctech в гр. Changzhou; Yongjia Container Terminal Customs Inspection Center в Jingang Town;  Taicang Port Automation Terminal в гр. Suzhou.

Д-р Людмил Иванов проведе редица срещи с китайския бизнес, като една от най-значимите бе с компанията Orient Silk Road. Срещата се състоя  в Службата за търговско-икономически връзки към Генералното консулство на Р България в Шанхай с домакин търговското ни аташе Ивет Николова. Обсъдиха се възможности за стартиране на товарни влакове между Китай, от една страна, и България и целия Балкански полуостров - от друга. Компанията вече редовно транспортира стоки между Китай и Европа посредством Полша и Северния път. Предстоят преговори за стартиране на товарен влак, който ще тръгва от Шанхай и ще преминава през територията на България, като задължително ще има спирка в страната ни. При обосноваване на достатъчен трафик е възможно товарният влак да достигне района на Виена.