Назад

Първото полугодие на 2024г. ще е наситено с бизнес изложения в Интер Експо Център, София


Годината стартира с международни форуми за хорека и ритейл сектора, виното, спиртните напитки и крафт алкохол, мебелния бранш и бизнес екосистемата в туристическия сектор

През първото полугодие на 2024г. в Интер Експо Център ще се проведат поредица специализирани изложения, концентриращи вниманието на екосистемите, оформени около хорека сектора, висшата кулинария, ритейла, виното и високоалкохолните напитки, мебелния бранш и интериорния дизайн, туризъм и пътувания, строителния бранш и медицината, денталния и дерматологичния сектор.

Специализираните изложения са предпочитани от бизнеса заради комплексните си качества. „Чрез тях едновременно се проследяват тенденциите, откриват се най-новите продукти и услуги, затвърждават се и се изграждат нови партньорства. Публиките са тясно таргетирани. Това гарантира на изложителите и посетителите максимален ефект от присъствието“, коментират от Интер Експо Център, основен фактор в българската изложбена индустрия.

От началото на 2024г. екипът работи под „пълна пара“, защото предстои поредица от изложения. Първите са СИХРЕ, #RetailShow и Wine&Spirits Show - от 13 до 16 февруари. СИХРЕ ангажира вниманието на хорека сектора. Изложението ще събере мениджъри, собственици и представители на ресторанти, барове, кетъринг компании, пицарии, хотели, вериги за бързо хранене, супермаркети и др. В рамките на СИХРЕ отново ще се проведе форумът за висша кулинария GastronomiX. #RetailShow обединява производители, дистрибутори и доставчици на оборудване и услуги в сферата на ритейла. Акцент са тенденциите и развитието в технологиите за търговия на дребно. А изложение Wine&Spirits Show за първи път се провежда заедно със СИХРЕ. На ресторантьори, хотелиери, собственици и управители на барове и магазини ще бъдат представени винени предложения от близо и далеч, спиртни напитки, крафт алкохол и др.

Българското туристическо изложение

Юбилейното 40-о издание на ВАКАНЦИЯ&СПА Експо стартира на 13 март в София. До 15 март изложението ще събере в Интер Експо Център национални и регионални бордове по туризъм, браншови организации, туроператори и туристически агенции, експерти, собственици и мениджъри на хотели, центрове за културен, исторически, етнографски и конгресен туризъм, центрове за винен, кулинарен, приключенски, голф, медицински, балнео, спа, ловен, пещерен туризъм, музей, архитектурни резервати, археологически обекти и др. свързани с опознавателен туризъм и пътувания обекти, авиокомпании, доставчици на транспортни услуги, софтуер и иновативни приложения и др. През миналата година, когато придоби лиценза за ВАКАНЦИЯ&СПА Експо, организаторът Интер Експо Център обяви стремежа си българското туристическо изложение да се усъвършенства като платформа, изградена от всички елементи на туристическия продукт.

Мебелите и интериорният дизайн

В сферата на мебелите, интериорния текстил и модерните решения в интериорния дизайн с интерес се очаква изложение ЕКСПОМЕБЕЛ. От 13 до 16 март, организираното от Интер Експо Център и Браншова камара на дървообработващата и мебелната промишленост (БКДМП) изложение, ще събере компании от България и чужбина, предлагащи обзавеждане за дома, офиса и хотела, подматрачни рамки, интериорен текстил и др.

Строителство, машини и енергийна ефективност през април

Строителният сектор, едрогабаритната техника и енергийната ефективност ще са акцент от 3 до 6 април на изложение Архитектурно-строителна седмица, АТЕСТ Eкспо и Green Energy. „Над 14400 души посетиха трите формата през миналата година“, казват организаторите. Сега от 3 до 6 април Архитектурно-строителна седмица ще обедини за 24-и път професионалистите от сектори „Довършителни дейности”, “Врати, прозорци и фасади”, „Дървени конструкции“, “Строителнo оборудване и механизация“, „Вертикално планиране и ландшафт“, „Индустриално строителство“ и др. Второто издание на Green Energy отново поставя на дневен ред възобновяемата енергия, зелените иновации, рециклирането и други теми,  свързани със зеленото бъдеще на планетата.

АТЕСТ Експо, организирано от Асоциацията на търговците на едра строителна техника, съвместно с Интер Експо Център, ще ни предложи водещите предложения в сегмента на едрата строителна и транспортната техника.  

Юбилеят

Юбилейно 20-о издание отбелязва ТЕХНОМЕБЕЛ. Българското изложение на мебелната и дървообработващата промишленост ангажира вниманието на публиката от 23 до 26 април. Форматът се провежда на всеки две години с общите усилия на Интер Експо Център и Браншова камара на дървообработващата и мебелната промишленост. ТЕХНОМЕБЕЛ спира вниманието върху дървообработващите машини, технологиите и материалите за производство и тапициране на мебели, бояджийска техника, обков, механизми, детайли и др.

Новостите в медицинския, денталния и дерматологичния сектор

От 29 до 31 май изложение БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & ЕСТЕТИКА ще съсредоточи вниманието на специалистите и компаниите, опериращи в медицинския, денталния и дерматологичния сектор. В рамките на три дни изложението в Интер Експо Център ще превърне София в притегателна точка както за производители, вносители, представители, дистрибутори и търговци на медицинско оборудване, обзавеждане, апаратура, инструменти, материали и консумативи, така и за професионалистите, специализирани в различните области, които БУЛМЕДИКА поставя на дневен ред.

Възможности за запознаване с иновациите, откриване на бъдещите тенденции, намиране на нови бизнес партньори, разширяване на пазара, усъвършенстване, срещи с иноватори. „Това е екосистемата на всяко от изложенията, които организираме“, споделят от Интер Експо Център. Именно тези ценни качества нареждат специализираните изложения сред основните фактори, които създават перспективи и предпоставки за развитието на всеки икономически сектор.