Назад

Предприемачи от Стара Загора се запознаха с възможностите за бизнес с партньори от Румъния



Двустранна търговска камара България - Румъния (BCCBR) проведе в Стара Загора първото събитие от национална обиколка под надслов „Как да бъдем успешни на румънския пазар“. Срещата беше организирана съвместно с Търговско-промишлена палата - Стара Загора. Тя събра над 40 представители на различни бизнеси от Старозагорския регион, с интерес за развиване на търговски отношения с Румъния.

Основни лектори на форума бяха Радо-Калин Молдован, търговски аташе в Посолството на Румъния у нас, и Драгомир Дору, председател на Двустранната търговска камара България-Румъния. Сред гостите бяха и Бурхан Немутлу, председател на Управителния съвет на Българо-турската търговско-индустриална камара, Кемал Караман, председател на Българо-турското бизнес сдружение БУЛТИШ, Исмет Чавушоглу, координатор на Направление Турция към Търговско-промишлена палата - Стара Загора, и ръководството на Търговско-промишлена палата - Стара Загора, чиито председател Олег Стоилов беше и модератор на форума.

Лекторите запознаха аудиторията с последните икономически данни за търговските взаимоотношения между двете съседни държави, със силните икономически сектори и региони на Румъния. Те очертаха и пътя за нови бизнес партньорства и взаимодействия.

BCCBR има за цел да подпомага и насърчава търговията между компании от различни сектори на икономиката, опериращи на румънския и българския пазар, както и да създава общи пакети от допълващи услуги и продукти за компании от региона. Работи и за популяризирането им в световен мащаб. Дейността ѝ е насочена към създаване на платформа, която предоставя актуална информация за бизнес средата в Румъния и България и да развива комуникационна система за надграждане на бизнес отношенията между двете държави. Камарата насърчава бизнес интересите на компании, които искат да стартират или доразвиват своя бизнес в България или Румъния.

Двустранна търговска камара България - Румъния ще проведе общо 8 бизнес срещи в различни региони на България, за да представи информация за румънския пазар, общата икономическа ситуация и възможностите, които се откриват пред компаниите от България.

Събитието в Стара Загора се проведе под егидата на Посолството на Румъния у нас.