Брой 70 (1828), 10-04-2019
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ИНФОРМАЦИЯ ОТ СТИВ

Предстои износ на продукция на български винопроизводител след успешно представяне в тръжна процедура в Канада


СТИВ - Отава, Канада  информира за успешно представяне на български винопроизводител в тръжна процедура за внос на вина Розé в Канада. Търгът е бил обявен от BCLS - монополист в продажбите на винена продукция и високоалкохолни напитки в провинция Британска Колумбия. СТИВ - Отава е представил български производители на Розé пред World Wine Synergy Inc. – канадска компания със седалище в провинция Британска Колумбия - лицензиран вносител на алкохол. Президентът на компанията е проявил интерес към продуктовите каталози и ценовия диапазон на вината Розé на част от българските винарни.

Продукцията на Винпром Карнобат е получила предварително одобрение по технически спецификации: характеристики на продуктите и изисквания за бутилиране и етикети.

Изпратените впоследствие мострени количества от ETHNO ROSÉ MAVRUD 7 Cabernet Sauvignon 2018 на Винпром Карнобат са високо оценени от лицензирания вносител и са представени на BCLS. Монополната верига не само е одобрила българското вино за продажба в цялата верига магазини в провинция Британска Колумбия, но и е направила начална поръчка за внос от България, която надхвърля в пъти поръчките за вина от други европейски страни! Заявеното начално количество е 224 каси, или 2688 бутилки.

 

Първото зареждане с продукцията на Винпром Карнобат е планирано да се разпредели в магазинната мрежа в началото на м. юни, т.г. Българският производител ще изпрати заявените количества до средата на м. май, за да могат същите да достигнат до цялата магазинна мрежа на BCLS.

 

Предвид продължаващият дългогодишен монопол върху търговията с вина в Канада, включването на Ethno Rose на Винпром Карнобат в списъка от вина Rosé в магазините на BCLS само по себе си е сериозен пробив в търговията с вина, особено за тази част на Канада. Самата канадска компания - лицензиран вносител на алкохол, която е представила розéто за одобрение от монополиста, окачествява като „необичайно големи” начално заявените количества за внос от България.

Канадската провинция Британска Колумбия е с население от над 4 млн. души. Направеният сериозен пробив в тази най-западна провинция на Канада ще улесни в значителна степен пазарният достъп на утвърдени български марки вина в Канада и за в бъдеще.

 

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Европейският комитет на регионите и ЕВРОПАЛАТИ обединяват усилията си за осигуряване на работни места и растеж в целия ЕС
MD Elektronik започна строителството на първия си завод в България
За производство на информационни кабели и електронни компоненти Още
Ново партньорство на БТПП в подкрепа на родители и работодатели
Идея за създаване на корпоративна занималня - на работното място при по-големите работодатели в София Още
БТПП участва в Европейски форум на предприемачите в Букурещ
В рамките на Румънското председателство на Съвета на ЕС Още
Покана за Шестото издание на "Конкурса за Иновации"
За най-добър иновативен проект и за най-успешно иновативно предприятие Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Втора среща на заинтересовани страни по проект “Опазване и насърчаване на културното и природно наследство чрез зелени пътища”
По програма ИНТЕРРЕГ Европа Още
ТРУД И ЗАЕТОСТ
Агенцията по заетостта насърчава трудовата мобилност и през 2019 г.
250 безработни ще могат да се възползват от мерките през настоящата година Още
МЕЖДУНАРОДНО СЪТРУДНИЧЕСТВО
Български компании могат да кандидатстват за ливански инфраструктурни проекти за над 7 млрд. щ.д.
За реализиране на транспортни обекти, енергийна и телекомуникационна инфраструктура Още
ИНФОРМАЦИЯ ОТ СТИВ
Предстои износ на продукция на български винопроизводител след успешно представяне в тръжна процедура в Канада
СТИВ - Отава, Канада Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Търговски мисии в Турция, май-юни 2019
Разходите по настаняването на одобрените за участие български фирми се поемат от Министерството на икономиката на Турция Още