Назад

Търговска верига във Великобритания проявява интерес към внос на български завършени мебелни продукти, в частност кожени мебели


Българската търговско-промишлена палата информира за проявен интерес към внос на български стоки във Великобритания.

СТИВ Лондон е установил контакт с ръководството на Sainsbury's - втората по големина търговска верига във Великобритания. В резултат на разменената кореспонденция става ясно, че търговската верига се интересува от установяване на бизнес отношения с производители на завършени мебелни продукти. От Sainsbury' подчертават, че към момента най-­важният приоритет за тях е намирането на оферти за доставка на кожени мебели.

Необходимо условие и изискване е фабриката-производител на такива мебели да е акредитирана от организацията FSC /Forest Stewardship Council/, да е одитирана от британската Leather Working Group и по възможност вече да има установени бизнес отношения с други британски търговци.

Търсят се надеждни български производители и търговци на завършени мебелни продукти, в частност кожени мебели, които са заинтересовани от сътрудничество със Sainsbury's, Великобритания.

Във връзка с това, български производители могат да предоставят контакти с цел осъществяване на връзка с чуждата компания и Службата по търговско-икономически въпроси в Лондон, която е готова да окаже нужното съдействие.

Заинтересованите компании могат да изпращат информация за контакт /име на фирма, лице за контакт, тел., ел.поща, сайт/ до БТПП, дирекция Международно сътрудничество и международни организации, e-mail: irelations@bcci.bg най-късно до 31 март 2023 г.