Назад

Търговската мисия „Sourcing From Türkiye” събра над 100 компании от България и Турция в Истанбул


„Sourcing From Türkiye” – търговската мисия на ИАНМСП и Българо-турската търговско-индустриална камара BULTISAD, събра над 100 компании от България и Турция в Истанбул.

30 български и близо 80 турски компании от секторите на енергетиката, производството на мебели, машиностроенето и храните се възползваха от възможността да участват в събитието и да установят контакт с потенциални бизнес партньори.

Събитието бе открито от извънредния и пълномощен посланик на Република България в Република Турция Н. Пр. Ангел Чолаков, председателя на Асоциацията на износителите на мебелна хартия и горски продукти в Истанбул Еркан Йозкан, председателя на Бизнес съвета DEİK Türkiye – България Зеки Саръбекир, от изпълнителния директор на ИАНМСП Бойко Таков и председателя на УС на BULTISAD Бурхан Немутлу.

Освен търговската мисия, ИАНМСП и BULTISAD ще организират форум в България през февруари 2023 г. отново с участието на компании от двете страни.

Събитието „Sourcing From Türkiye” се проведе с подкрепата на Министерство на търговията на Турция и на Посолството на Република Турция в България, Офисът на търговския съветник – Синем Таштан и Чагатай Башер, Асамблеята на турските износители – Türkiye İhracatçılar Meclisi и Истанбулски асоциации на износителите.

Медиен партньор на събитието е Българска национална телевизия.